• Почетна
  • СПОРТ
  • ЦСКА – ПАРТИЗАН НИС: Апсолутни фаворит са просеком од 66 поена
Прочитај ми чланак

ЦСКА – ПАРТИЗАН НИС: Апсолутни фаворит са просеком од 66 поена

0

Milutinov, Milosavljević i Lovernj

Кошаркашка Евролига: ЦСКА – Партизан НИС (17 ч)
Партизанови кошаркаши као аутсајдери улазе у данашњи сусрет са екипом која је у Евролиги на 23. месту по броју датих кошева у прва четири кола. У Москви их чека ЦСКА (17 ч, ТВ Спорт клуб), чијих 66 поена по мечу би представљали најслабију ефикасност, да су „црно-бели” дозволили Нантеру 54 поена у другој рунди…

Партизану казна од 7.000 евра и опомена

Предмети које су навијачи Партизана бацали у терен на утакмици са Фенербахчеом коштаће „црно-беле” 7.000 евра, одлучио је дисциплински судија Евролиге, који је узео у обзир то што ниједан судија није повређен.
У допису из Барселоне стоји и упозорење да ће, у случају понављања инцидената, бити могућа и казна од једне или више утакмице без публике, без обзира на то о којој фази такмичења је реч.

Слабији почетак Московљана је утолико више неочекиван што су појачани ушли у сезону у којој желе да највећа улагања у европској кошарци последњих година оправдају евролигашком титулом на коју чекају од 2008. Буџет „армејаца” је око 45 милиона евра, скоро двоструко више него што има Барселона…

Финансијска конструкција ЦСКА мање почива на ТВ правима (два милиона евра) и спонзорима од којих „капље” око седам милиона (међу медијским покровитељима је и „Плејбој”), а много више на власнику, рударском гиганту „Норилск никлу”. Према незваничним подацима, на екипу и стручни штаб ове сезоне ће отићи око 27 милиона евра.

Најскупљи играч је капитен српске репрезентације Ненад Крстић (тренутно ван тима због повреде) који је уз Реаловог аса Рудија Фернандеза и најплаћенији на Старом континенту.

За ову сезону су стигли Американци Кајл Хајнс и Џереми Парго и руски репрезентативац Виталиј Фридзон, али уместо кошаркашке грознице ситуација је таква да је овај први, који се у прошле две сезоне са Олимпијакосом пео на кров Европе, после још једне слабе посете на сусрету ВТБ лиге у ионако малој Универзалној хали, у полушали изјавио:

„Можда не би било овако мало гледалаца када бисмо ми почели да играмо боље. Ако не успемо тако, узећу рекламне плакате и летке и отићи на станицу метроа, да забављам путнике и довучем их на утакмицу”, биле су Хајнсове речи.

О променама у саставу данашњег противника, за којег напомиње да је апсолутни фаворит, тренер „црно-белих” Душко Вујошевић каже:

– Имена нових играча ЦСКА показују какви су циљеви. Довео је искусног Фридзона на позицију „два”, на коју је још померен Теодосић, којем та улога у садашњем стању можда и највише одговара. Парго представља велику снагу, а Хајнс је атипичан играч, који иако нема два метра, увек буде у спринту у активан у скоку.

Теодосић је у прва четири кола и подигао просек асистенција у односу на прошлу сезону Евролиге (са 4,9 на 5,5), али му је кошгетерски учинак пао са 12,7 на 6,8 поена (највећа „минутажа” у екипи). Владимир Мицов, који такође није играо за нашу репрезентацију на Европском првенству због повреде, први је стрелац тима Етореа Месине у Евролиги са 11,5 поена по мечу (други по времену у игри и у скоку – 4,8).

– Мицов кроз целу каријеру има континуинирани напредак. Показује да без обзира на то у којим је играч годинама, може да напредује, ако је паметан и има амбицију. Месина је, за неке храбро, а за мене потпуно исправно поступио када га је довео у ЦСКА, што Мицов оправдава из утакмице у утакмицу – истакао је Вујошевић, који за овај меч не рачуна на Муслија због повреде.

(Политика, Фото Н.Неговановић)