Прочитај ми чланак

Црвена звезда у финалу АБА лиге

0

Кошаркаши Црвене звезде пласирали су се у финале АБА Лиге у коме ће се за титулу шампиона и место у Евролиги наредне године борити против Цедевите.

Црвенобели су у мајсторици славили 82:59 иако прво полувреме није наговештавало такав развој ситуације и велики број поена.

Ипак, у трећој четвртини Радоњићев тим је успео резултатски озбиљно да се „одлепи“ и до краја је овај меч за њих постао рутинско чување резултата.

Будућност је додатно „потонула“ у завршних 10 минута и за то време убацила само осам поена што је њихов пораз учинило још убедљивијим.

Много грубости и фаулова, али на крају резултат који одговара Црвеној звезди из које од почетка сезоне истичу да им је титула у АБА лиги приоритет сезоне.

Чарлс Џенкинс предводо је Црвену звезду са 17 постигнутих поена и шест асистенција. Марко Симоновић је постигао 14 поена, Огњен Кузмић један мање, а двоцифрен учинак имао је и Милко Бјелица који је дуел завршио са 10 поена.

У екипи Будућности по 16 поена су постигли Рејнолдс и Савовић, а у стрелце су се уписали још само Поповић, Класен, Илић, Гордић и Шеховић.

Први меч финалне серије која се игра на три добијена дуела игра се у Београду 10. априла.