Прочитај ми чланак

ЋЕРАЋЕМО СЕ ЈОШ Салетова емотивна порука пред СП говори да није желео да оде ВИДЕО

0

Занимљиву констатацију дао је одлазећи селектор у емисији ''Златни момци'' - пред турнир, поручио је да ипак жели да ову екипу води још дуго

Мундобаскет је прошао како је прошао за селекцију Србије, изабранике Александра Ђорђевића, али и за самог селектора. Борбу за Токио и нове олимпијске игре водиће нови стручњак, а Ђорђевић ће му оставити спремну екипу, како је сам изјавио пре Светског првенства.

printscreen: YouTube/RTS Zabava – Zvanični kanal

Иако се знало да “Сале национале“ има важећи уговор са КСС-ом до завршетка Мундобаскета, ништа није наговештавало да та сарадња неће бити и настављена до Олимпијских игара барем. То се могло закључити и по Салетовој изјави “Полако, још ћемо се ми ћерати“ изреченој у емисији “Златни момци“.

То је изјавиио када је потписивао фотографију са подијума из Мадрида 2014. када је Србија постала вицешампион света. На тој фотографији Ђорђевић стоји са подигнутом песницом.

– Мени је ово драго, ова песница овде – рекао је Сале након чега је самоуверено одмахнуо главом и прокоментарисао да ништа није готово и да „ћемо се ћерати ми још“.

На лош дан против Шпаније надовезала се и трагична вест о смртном случају породице Мицић. Све то је створило додатни притисак, на већ довољно велики који је постојао пред сам шампионат. Нису успели да се изборе српски кошаркаши са свим тим проблемима у дуелу са одличном Аргентином, коју је маестрално предводио ветеран Луис Скола.

На крају, пето место и победа против Америке. Неко би рекао – боље пето него четврто јер се завршило победом а не поразом, међутим ситуација која је ипак била неприхватљива за селектора Ђорђевића. Навикао је Сале на медаље, тако да овај наступ окарактерисан је као неуспешан, а званичан одлазак из савеза биће озваничен у уторак на прес конференцији у савезу.

У емисији “Златни момци“, која се снимала пре одласка на Светско првенство и која кроз шест епизода говори о историји наступа наших репрезентација на Мундобаскетима, Ђорђевић је причао о будућности. Рекао је како већ сад у глави има и тим, не за Токио, него за наредни Мундобаскет.

– Видим још даље од овог лета, видим где ће следеће Светско првенство бити са којим играчима. Мислим да смо направили добру једну базу. Да једна генерација може врло лако да преузме и да настави пут ових старијих који воде главну реч, као што су Теодосић, Радуљица, Бјелица итд. пре њих Крстић… где су они то понели и сад после њих долазе Јокић, Мицић, Богдановић…

Дотакао се, сад већ бивши селектор, и чувене мирне главе и ватре у срцу, за коју каже да је главни покретач свега и да без те ватре нема шампиона.

-Ватра у срцу не сме да се угаси никада! Ватра у срцу је оно што те носи до краја живота и то мораш да покажеш у сваком погледу, сваком тренутку, поготово у својој професији. Ја мислим да кошарка без ватре у срцу није шампионска кошарка, него је само она која попуњава минуте на телевизији, даје неким спонзорима шансу да се покажу, али ова шампионска без ватре у срцу не постоји!

Можда нам је управо та ватра у срцу у Кини ипак понестала.

Салетову “завршну реч“ можете видети од 47. минута видеа па све до краја.