• Почетна
  • СПОРТ
  • Челси оптужио судију меча са Јунајтедом за расизам!
Прочитај ми чланак

Челси оптужио судију меча са Јунајтедом за расизам!

0

Фудбалски судија Марк Клатенбург не само да се нашао на удару присталица Челсија због чињенице да је у мечу са Манчестер јунајтедом (2:3) искључио два играча домаћих а гостима победносни гол признао и поред офсајда, већ је од стране „плаваца“ оптужен за расизам, због ког је енглеска јавност разапела српски фудбал након меча младих селекција у Крушевцу.

Према наводу британског „Телеграфа“, Челси је оптужио Клатенбурга да се „непристојним речником“ обраћао двојици његових играча током утакмице са Јунајтедом, а једна од замерки била је да се арбитар, наводно, обратио фудбалеру вређајући га на расној основи.

Са друге стране, „Мејл“ наводи да је Клатенбург у једном тренутку назвао неког од шпанских фудбалера Челсија „шпанском пи***“, мада није назначено да ли је то урадио Фернанду Торесу, Хуану Мати или Сезару Аспилкуети.

Што се расистичког коментара тиче, он је највероватније упућен Џону Обију Микелу, тамнопутом играчу Челсија који се бунио јер је Клатенбург признао гол Ћићарита Ернандеза којим је Јунајтед дошао до коначних 3:2.

„Одбор за професионалне судије (ПГМО) је свестан ових оптужби и њих анализирамо врло озбиљно. Марк (Клатенбург) ће у потпуности сарађивати, жељан да све изађе на видело. Док се истрага не оконча, више нећемо коментарисати овај случај“, изјавио је портпарол ПГМО-а.

Марк Клатенбург је на поменутом мечу искључио два играча домаћих „плаваца“, српског репрезентативца а Челсијевог дефанзивца Бранислава Ивановића, а онда и његовог клупског колегу Тореса, што је био увод у Јунајтедов победоносни гол.

 

(Блиц)