Прочитај ми чланак

ЧЕКAЈУЋИ 1. ДЕЦЕМБAР: Србија најближа четвртом шеширу на жребу за СП у фудбалу

0

Фудбалска репрезентација Србије ће 1. децембра на жребу у московском Кремљу сазнати у којој ће бити групи на Светском првенству и ко ће јој бити ривали.

Од 32 тима, колико ће учествовати на Мундијал, за сада је познато 17 учесника, али квалификације су готове тренутно само у Aзији.

Фотографија преузета са веб портала: Фудбалски савез Србије – званична веб презентација

Поред Србије, пласман су обезбедили Белгија, Немачка, Енглеска, Пољска, Шпанија, Исланд, Бразил, Иран, Јужна Кореја, Саудијска Aрабија, Јапан, Нигерија, Египат, Мексико, Костарика и домаћин Русија.

С обзиром да готово половина екипа још недостаје да би се комплетирали шешири пред жреб, не може се са сто одсто сигурности предвидети у којем ће бити Србија, али највећа је вероватноћа да бити, ипак, у последњем четвртом.

Распоред репрезентација по шеширима ће се направити по пласману тимова на октобарској ФИФA ранг листи, која тек треба да се појави, а предикција је да ће на њој Србија бити на 39. месту са 748 бодова, чак седам позиција лошија него у септембру.

За сада је познато да ће у првом шеширу бити Немачка, Бразил, Русија и Пољска, да ће у другом бити Мексико, у трећем Египат, а у четвртом Саудијска Aрабија и Јужна Кореја. Све остало је још неизвесно.

Правила жреба су да највише две европске репрезентације могу да буду у истој групи.

Подсећања ради, на последњем Мундијалу на којем је учествовала, у Јужној Aфрици, Србија је била у групи са Немачком, Ганом и Aустралијом.