Прочитај ми чланак

Бруталне речи Виландера о Ђоковићу: „Новак није само најбољи тенисер икада, већ…

0

Коментатор Еуроспорта одушевљен је игром Србина ове године

Новак Ђоковић је доминантно стигао до полуфинала Вимблдона, где га чека сигурно велика борба са Јаником Синером. Претходно је Новак имао два велика изазова против Хуберта Хуркача у четвртом колу, као и против Андреја Рубљова у четвртфиналу.


Иако су и Хуркач и Рубљов одиграли можда и најбоље партије у својој каријери, ни то није било довољно за Новака, осим што су му узели по један сет.

Због тога је коментатор Еуроспорта, Матс Виландер посебно одушевљен и сматра да је Ђоковић зацртао освајање 24. Гренд слем титуле и престизање Маргарет Корт по броју Гренд слемова, али истиче и да је Новак Ђоковић из 2023. најбоља верзија себе икада.

– Новак Ђоковић очигледно иде по 24. Гренд слем, тиме би изједначио рекорд Маргарет Корт као најбољи икада у тенису, било да је мушко или женско. Маргарет Корт је урадила то када није била „опен ера“, није баш за поређење, али је број. Он ће бити најбољи икада. За мене није само најбољи икада у поређењу са другима, мислим да смо у 2023. години видели најбољу верзију Новака Ђоковића.

– Начин на који је освојио Аустралијан опен је невероватан. Ударао је форхенд јаче него икада пре, да ли је то било због мале повреде у десној нози, да ли се осећао опуштеније, не бих рекао… Онда смо видели Ролан Гарос, где је био потпуно невероватан у полуфиналу против Карлоса Алкараза. Диктирао је игру са 36 година, да ли је с годинама то схватио, да мора да буде агресивнији јер неће моћи да се опорави од дугих мечева као раније.

– Са овим, он је бољи играч, удара лопте јаче. Очито је постао све паметнији и паметнији. Он је и као млад играч био паметан, али тениски ИQ сада више долази до изражаја у његовој игри, бекхенд слајс, излазак на мрежу, дроп шотови… сваки аспект његове игре је сада бољи него што је икада био. Можда кретање није због његових година. Али, за мене Новак није само најбољи икада у мушком тенису, већ је и најбоља верзија себе икада.

Подсетимо, Ђоковић ће у петак на централном терену играти против Јаника Синера, са којим је и прошле године играо на Вимблдону и тада је после великог преокрета дошао до победе, иако је губио са 2:0 у сетовима, а касније је и освојио свој седми Вимблдон.

Новак поред 24. Гренд слема и рекорда Маргарет Корт јури и 8. пехар на Вимблдону, чиме би се изједначио са Роџером Федерером.