Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ НАПАЛИ НОВАКА: Ђоковић фолира повреду!

0
Novak-Djokovic-Endi-Marej-71

Фото: Танјуг/АП

„Новак Ђоковић изгледа корисити старе трикове“, пишу и подсећају на сличне притиске на Нолета и спекулације са Аустралијан опена.

Безобразлук британских медија надалеко је познат, али нову димензију добија када је у питању однос према тенисерима који су противници Шкота Ендија Марија.

У том стилу, британски “Дејли Мејл” објављује интересантан када Новак Ђоковић и трећи тенисер света треба да наставе свој полуфинални меч Ролан Гароса, који је у петак прекинут због надолазећег невремена при вођству Србина 2:1 у сетовима и резултату 3:3 у четвртом сету.

Подсетимо претходно да се много буке дигло после финала Аустралијан опена, у ком је Ђоковић савладао Марија, јер су новинари својим питањима сугерисали Марију да је српски тенисер фолирао повреду током меча.

“Да ли је Енди Мари заплашен новом Ђоковићевом мистериозном повредом“, насловљен је текст, а прва реченица гласи:

“Новак Ђоковић изгледа корисити старе трикове пошто је одуговлачио са лекарском помоћу током полуфинала са Маријем”.

britanska stampa o djoletu
Прво је указано на то што се Новак средином првог сета истезао и у забрињавајућим гестовима комуницирао са ложом. Доктор се појавио на терену, али он није указао помоћ српском тенисеру.

“Иако се доста истезао, први играч света је одједном имао проблем са мишићем средином првог сета када је имао 0:30 на свој сервис. Али након што је позвао доктора и добио хладни пешкир, задржао је свој сервис – а Мари је моментално изгубио свој сервис гем.

То је подсетило на ситуацију са Аустралијан опена, када је Србин наводно доживео повреду пре него што је победио”.

Британски лист је потом замерио српском играчу да је био на паузи од осам минута у паузи између трећег и четвртог сета, након што је Мари смањо на 2:1.

“То је било на граници да не буде више фер плеј. Деловало је да је тај празан ход утицао на Маријеву концентрацију, али је својим ласерски прецизним бекендима освојио десет узастопних поена у четвртом сету”.

Ђоковић и Мари од 13 часова настављу полуфинале.