Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ: „Мареј може да скине Ђоковића са трона“

0

580459_2016-05-08t200246z-2092899521-s1aetcxpgwaa-rtrmadp-3-tennis-men-madrid_f

Британија је у трансу, Енди Мареј је по други пут освојио Вимблдон. На најновијој АТП ранг листи, Шкот је пришао Србину на мање од 5.000 поена (разлика пре Вимблдона била већа од 8.000), па се јавност на Острву пита може ли њихов љубимац да скине са трона неприкосновеног владара „белог спорт“ последњих неколико година?

И даље је предност огромна, али се „топи“ Новакова залиха после титуле Ендија на Вимблдону
Американац, чешког порекла, Иван Лендл, који је пре Вимблдона поново постао главни тренер Мареја каже да његов ученик може да прекине владавину Новака.

– Што се мене тиче, урадићу све што је у мојој моћи да Енди буде број 1. Мечеви између Ђоковића и Мареја су веома тесни, одлучује свега неколико поена. Енди је на Вимблдону одиграо неколико сјајних мечева, пре свега против Цонге. Показао је да је далеко фокусиранији него пре. Колико још може да освоји Гренд слемова? Не желим да лицитирам бројевима, али знам да му је план да добије сваки меч који игра – истакао је Лендл.

– Мареј ову победу може да искористи као одскочну даску, да освоји још неки Гренд слем. Реално је да дође до првог места – рекао је Тим Хенман, некада љубимац публике на Вимблдону.