Прочитај ми чланак

БРИТАНЦИ ЈАВЉАЈУ ПАКАО У ЈУЛУ: Биће то велики напад на Русију са једним циљем

0

Украјински званичници тврде да ће Кијев покушати да уништи Кримски мост до средине јула, пише британски лист „Сан“, преноси Спутник.

Експерти које је лист контактирао наводе да би Украјина могла да употреби од 20 до 40 ракета „сторм шедоу“ за гађање коловоза моста и да употреби беспилотне чамце за разношење потпорних стубова.

Кремљ је више пута наглашавао да терористичке методе кијевског режима, који напада цивилне објекте, додатно уверавају у потребу да се циљеви руске специјалне операције у потпуности спроведу.

На Кримском мосту је 8. октобра 2022. експлодирао камион услед чега се запалило седам цистерни са горивом на теретном возу, а делимично се урушио део моста. Федерална служба безбедности Русије (ФСБ) саопштила је да иза терористичког напада стоје украјинске власти, а Служба безбедности Украјине (СБУ) одбила је да коментарише информације о својој умешаности.

Кримски мост још једном је нападнут у ноћи 17. јула 2023. са два беспилотна чамца. У експлозији је оштећен друмски део моста, повређена је једна девојчица, док су њени родитељи погинули, преноси Спутник.