Прочитај ми чланак

Браво: Томашевићева одвела Српкиње у полуфинале!

0

Рукометашице Србије постигле су сјајан успех и пласирале се у полуфинале Европског првентва, пошто су у последњем четвртфиналном мечу савладале Француску 18:17(10:6).

Српкиње су потпуно надиграле Француску у првом полувремену – летеле су по терену, надмудривале одбрану, а на све то је феноменална Катарина Томашевић била ефикасна као да је бедем био постављен на нашем голу. За 30 минута, Францускиње су дале свега шест голова, а наш голман је прешла бројку од чак 80 одбрана у досадашњем току првенства. Криза у другом полувремену је довела до неизвесне завршнице, министарка

Француска је прва повела 1:0 преко Сињат, а притом је играла и доста оштро.Такви фаулови санкционисани су са три седмерца од белоруских судија. Светлана Огњеновић је погурала нашу екипу да први пут поведе на мечу 4:3, и од тада вођство нису испуштале. Лепршаву игру Огњеновићеве, Поповићеве и Лишћевићеве крунисала је Томашевићева на голу, која је успешно чувала предност.

Покушале су Францускиње честим променама одбране, али то није уродило плодом. У нападу им је такође лоше ишло, а први пут до +5 Србија долази голом Поповићеве из контре (9:4). До краја тврдо одиграног полувремена су се уписале и Милошевић и Боден са пенала за коначних 10:6. Томашевићева је имала 11 одбрана.

На старту другог дела игре, Србија је ослабила свој темпо и почела да греши, па је серијом од 4:1 Француска је пришла на гол минуса. После повреде Поповићеве, Францускиње стижу до изједначења (11:11), а онда и до вођства, иако су у том тренутку на терену имале играча мање. Дамњановићева је изједначила, уследила је резултатска клацкалица и доста протраћених напада. Обе екипе нису искористиле играче више, а Томашевићева је са Рајовићевом спречавала да Францускиње поведу +2.

Крпеж је скоро на средини терена направила прекршај због ког је искључена на два минута, али је у 55. минуту после невероватне грешке Ерићева украла лопту и сачувала изједначење од 17:17. Огњеновићева је постигла гол за вођство, а са друге стране је Томашевићева одбранила за громогласно одушевљење око 6.000 навијача у “Арени”. Боден је на два минута до краја меча промашила седмерац, а две грешке нашег напада из које су Францускиње имале контре један на један и стопостотне шансе за голове, ипак нису кажњене головима – јер је Катарина Томашевић, министарка одбране, интервенцијама одвела Србију у полуфинале!

Србија ће у полуфиналу играти против селекције Црне Горе, које су савладале Шпанију 27:23.

(Телеграф.рс)