• Почетна
  • СПОРТ
  • БОЖЕ, ПОМОЗИ МУ: Најгори ски-скакач свих времена најавио повратак!
Прочитај ми чланак

БОЖЕ, ПОМОЗИ МУ: Најгори ски-скакач свих времена најавио повратак!

0

edi-edvards

Легендарни британски ски скакач Еди „Орао“ Едвардс, који је био атракција на Зимским олимпијским играма у Калгарију 1988, планира да скочи још једном, и то за Нову годину у Гармиш Партенкирхену.

Еди који је напунио 50 година, био је последњи на Играма у Калгарију и на малој и на великој скакаоници, али је упркос томе, побрао опште симпатије светске спортске јавности.

Едвардс је потом био учесник штафете која је носила олимпијску бакљу на Играма у Ванкуверу 2010.

Еди је био најгори скијаш-скакач свих времена, а био је први први Британац који је представљао своју земљу на ОИ 1988. у скијашким скоковима. Он је на почетку своје каријере био 10 килограма тежи од осталих скакача, а морао је да носи и наочаре јер је био далековид. МОК је морао због њега да промени нека правила да би онемогућио да се такмичи, а из разлога да би Британцу сачувао живот. Еди је увек такмичење завршавао као последњи.

Међутим, Британац је из такмичења у такмичење био све гори, а постајао је све популарнији. Он је после 18 година најавио да се враћа такмичењима.

„Ово ми је последња шанса. Осећам да могу да направим нешто велико. Сада коначно видим шта радим и без наочара. Рекли су ми да се плашим висине. Па како бих се плашио када сам дневно скакао и 60 пута. Морам да признам да сам се мало плашио скокова, јер сам знао да би сваки могао да ми буде последњи“, рекао је популарни „Орао“.

(Курир)