Прочитај ми чланак

Блејк Шилб појачао Звезду

0

blake-th(Вечерње новости)

Црвена звезда Телеком наставила је са довођењем појачања за наредну сезону, а нови играч у табору црвено-белих је Блејк Шилб (201, 29). Амерички интернационалац игра на позицији крила, а са Звездом је потписао трогодишњи уговор.

Шилб је рођен 23. децембра 1983. године у градићу Рантул (држава Илиноис). Студирао је на Униврезитету Лојола, а пошто по завршетку студија није драфтован у НБА преселио се у Европу. Од 2007. до 2009. године бранио је боје чешког Нимбурка са којим је освојио две титуле шампиона и два трофеја у националном Купу. После одличних игара у Чешкој протекле три године играо је за француски Шалон.

Са Шалоном је био два пута освајач француског Купа (2011, 2012), а 2012. године са овим тимом био је и шампион Француске што му је омогућило играње у Евролиги прошле сезоне. Шилб је у најквалитетнијем клупском такмичењу Европе на укупно 10 утакмица просечно бележио 15,5 поена, 4,6 скокова и четири асистенције по мечу.

У ризници својих трофеја Шилб има и две МВП награде. Наиме, 2008. године проглашен је за најбољег играча чешког Купа, а 2012. године био је најкориснији играч финала француског плеј-офа.