Прочитај ми чланак

Бјелица: Уз кума је лакше…

0

nemanja_bjelica(Вечерње новости)

После 11 припремних мечева, сениорска репрезентација Србије финишира припреме за ЕП у Словенији. Биланс Дудиних подмлађених „орлова” – осам победа, три пораза и два освојена турнира! Ипак, нико не лети. Напротив…

– Само без еуфорије – реално ће за „Спорт“ Немања Бјелица, један од Ивковићевих најјачих адута. – Остаје нам још неколико дана за тренинг и рад, како бисмо потпуно српемни дочекали први меч у Словенији против Литваније.

Ипак, чињеница је да Србија у Турској играла добро, да је положила на плећа озбиљне екипе као што су Хрватска и Турска, да је током припрема побеђивала Русију, Словенију, била на једно лопту далеко од тријумфа над Французима…

– Добро је да побеђујемо. Као што сви знају, имамо млад тим и сигурно да многима много значи што смо показали да можемо да играмо са неким од најбољих селекција Европе. Сваком од наших „клинаца” много значи да играју против играча као што је то рецимо Хидајет Туркоглу. Рецимо, Василије Мицић је показао да може да игра равноправно против неких од најбољих плејмејкера.

Вратимо се на недељни дуел против Турске. Други пут током припрема играли сте са одличним тимом Богдана Тањевића.

– Турци су екипа која је на последњем СП освојила друго место и то нешто значи. Наравно, све победе током припрема не морају да покажу много тога. Оно право ће доћи на ред када будемо почели са званичним мечевима у Словенији.

Велики део српске јавности одушевљен је како у тандему играју Ненад Крстић и Рашко Катић. Како то изгледа када сте са њим на паркету?

– Пре свега, Ненад Крстић је наш капитен и на терену и ван њега. А са њим у игри све је много лакше. У стању је да вам ослободи простор, да навуче на себе пажњу одбране… – хвали венчаног кума Немања. – А шта тек рећи о Рашку? Дебитант у 33. години, који стварно сјајно игра. Стварно делују сјајно као тандем – објашњава Бјелица.

Репреентативци Србије после јучерашњег слободног дана настављају рад. База ће поново бити дворана „Пионир”, а како је недавно рекао и селектор Душан Ивковић, у четвртак или петак репрезентација ће одиграти још један меч затвореног типа у којој ће покушати да дотера детаље у игри пред сам полазак на такмичење у Словенију.

ЧАШЋАВАЊЕ ЗА РОЂЕНДАН

У недељу 25. августа Владимир Штимац је прославио 26. рођендан. Питамо Немању Бјелицу да ли је било посебног чашћавања?

– Није било времена… – кроз смех одговара наше крило.

РАЗГОВОР СА ОБРАДОВИЋЕМ

Тренер Фенербахче Улкер Жељко Обрадовић, после меча са Турском разговарао је са нашим репрезентативцима.

– Пожелео нам је срећу, поручио да верује у све нас. Разговарали смо и о Фенербахчеу… – открио нам је Бјелица.

О ПРОЗИВЦИ НОВОСЕЛА

У хрватским медијима у недељу је осванула прилично потцењивачка изјава Мирка Новосела како наш тим нема таленат, осим Ненада Крстића и да би хрватска селекција морала сваки пут да победи Србију. Вест сигурно није добро примљена у табору наших играча, али Бјелица не жели ни да се бави оваквом причом.

– Заиста немам ја ту шта да коментаришем!