Прочитај ми чланак

Бесна Украјинка оплела по Србину: Погледајте шта је Новак рекао

0

Украјинска тенисерка Марта Костјук (19) искритиковала је најбољег тенисера света Новака Ђоковића.

Тинејџерки из Кијева се није допало то што је Новак јавно осудио одлуку Вимболдона да забрани руским и белоруским спортистима да се такмиче.

„Хоћу да моје колеге тенисери схвате каква је ситуација и да нам дају подршку. Али, мислим, погледајте шта је Новак рекао. Погледајте шта је Рафа рекао. Како ће вас подржати цео тур, када тројица најбољих играча кажу овакве ствари?“ пита се Марта.

Подсетимо, Новак сматра да не треба да се дешава мешање политике у спорт.

„Увек ћу осудити рат, нећу га подржати као дете рата. Знам колико то траума оставља, и ми на Балкану смо имали пуно ратова, али не могу да подржим одлуку Вимблдона, то је сулудо. Играчи и тренери немају никакве везе са тим. Мешање политике у спорт не треба да се дешава“, рекао је Новак након шокантне одлуке Вимблдона.

Млада тенисерка је оплела и по белорускињи Викторији Азаренки, која се налази у Савету играча.

„Викторија Азаренка је у Савету и доноси одлуке око поена на Вимблдону, на којем ни не учествује. Кажу да она нема личне користи у доношењу одлука. Сама чињеница да је она присутна на тим састанцима и да ради то што ради… То је смешно“, каже Костјук.

Подсетимо, Костјук је доспела у жижу јавности када је почео рат у Украјини, пошто је осула жестоку паљбу по колегама из Русије и Белорусије. У једном подкасту је касније открила да не жели да игра против Рускиња и Белорускиња, да је избрисала њихове бројеве телефона,да их више не сматра пријатељима и да би их најрадије пребила.