Прочитај ми чланак

Ана Дабовић: Овако мала земља, а толико медаља… па, то је фантастично!

0

Ана Дабовић је са одушевљењем дочекала крај борбе за бронзу на олимпијском турниру кошаркашица, у којој је као чланица репрезентације Србије дошла до победе над Француском од 70:63.

anadabovic121805020130624164712

„Ово ми је најлепши поклон за рођендан! Јесте био дан пре ове утакмице, али тек сада ћу га прославити. Јако сам узбуђена, бориле смо се као никад и показали смо да смо тим.

Победити онако Аустралију, па изгубити од Шпаније и онда се дићи и играти најбоље, за медаљу, то је одлика правих екипа. Овако мала земља, а оволико освојених медаља, па то је фантастично.

Пре утакмице ми се само врзмало по глави да не будемо баш ми ти који ћемо да прекинемо низ, и добро је што нисмо. Можда смо могли да добијемо и Шпанију, али увек је лепше завршити Олимпијске игре победом него поразом“, рекла је Ана по завршетку меча са Францускињама.

Она је после утакмице завршила у загрљају своје старије сестре Милице.

„Рекла сам јој да је заслужила да на овај начин заврши каријеру у репрезентацији. Начин на који је играла и водила екипу, али и на који је предала и срце и тело је невероватан. Заслужила је ову медаљу и заиста сам поносна на њу. Пресрећна сам!“, закључила је Ана Дабновић.