Прочитај ми чланак

Амнестија за тотални хаос на дербију

0
Фото: Танјуг

Фото: Танјуг

ОД хулигана у Србији су и дисциплинци ФСС дигли руке… Како другачије објаснити „помиловање“ које је добила Црвена звезда за полупане главе, столице и штитове полиције на 148. дербију. Један меч без публике. И, то је то! Партизан плаћа 500.000 динара, као да су бакље виђене само на југу.

Да је УЕФА одлучивала, Звездини фудбалери би следећег пута пред публиком играли можда тек у септембру, а Партизан би морао да објашњава зашто су инцидент започели његови навијачи и то на источној трибини, пуној родитеља са децом.

Објављујемо и најоштрије казне у последње време, а Нови Пазар је плаћао највећи цех када је затварање стадиона у питању.

НОВИ ПАЗАР

– 17. април 2014: (23. коло прошле сезоне) Милион динара и шест мечева забране вођења навијача на гостовања због инцидената на мечу Напредак – Нови Пазар када су гости са трибина вербално и транспарентима вређали домаћина.

– 30. новембар 2014: милион динара и јединствена казна од три меча без публике због инцидената на мечу са Партизаном када је тренер гостију Николић погођен петардом.

ПАРТИЗАН

– 17. август 2014: Марко Николић 200.000 динара и један меч суспензије због напада на судију на полувремену утакмице против Радничког у Нишу.

– 30. новембар 2014: Марко Николић три месеца суспензије и 300.000 динара за вређање судија после меча у Новом Пазару.

– 9. мај 2015: 500.000 динара за инциденте навијача на мечу са Црвеном звездом и Владимир Волков 100.000 динара због вређања судије Мажића.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА

– 2. октобар 2014: Звездан Терзић шест месеци забране обављања функције због инцидента после меча Напредак – Црвена звезда. Истог дана је и тренер Ненад Лалатовић кажњен са 200.000 динара због недоличног понашања.

– 9. мај 2015: Један меч без публике због инцидената на 148. вечитом дербију

РАД

– 5. март 2015: Два меча без публике због инцидената на утакмици Рад – Нови Пазар.

ВОЖДОВАЦ

– 10. септембар 2014: Забрана вођења навијача на четири гостовања због вређања тамнопутог играча на утакмици против Чукаричког.

НОВОПАЗАРЦИ ЗГРОЖЕНИ СРАМНОМ ОДЛУКОМ
САОПШТЕЊЕМ су се огласили и Новопазарци, револтирани одлуком Дисциплинске комисије.

– Згрожени смо срамном одлуком дисциплинаца ФСС. Ружне слике обишле су свет, а чланови Дисциплинске комисије раде ван свих правила штитећи своје позиције. Наш клуб је због само једне петарде недавно кажњен са три меча без публике и са милион динара. Питамо се шта би била казна за десети део инцидента са дербија – каже се у саопштењу Новопазараца.

(Вечерње Новости)