Прочитај ми чланак

AМЕРИ ОТПИСAЛИ СРБИЈУ: Хрватска је већа опасност за дрим тим него Теодосић и екипа

0

Познати амерички кошаркашки портал sbnation.com оценио је да ће репрезентација Хрватске бити главни конкурент дрим тиму на наредним Олимпијским играма у Токију 2020. године.

Фото: ФИБА

Фото: ФИБА

Занимљиво, овај портал не види Србију ни у ширем кругу кандидата.

Поред Хрватске, у ужем кругу кандидата који би могли да задају муке америчком кошаркашком тиму наводе се Канада и Француска. Освајаче медаља из Рија Србију и Шпанију овај портал не види као опасност.

Када је Хрватска у питању, као највећу звезду тима на наредним Играма издвајају Бојана Богдановића који ће у Токију имати 31 годину. Додаје се да Хрватска има талентоване Дарија Шарића (тренутно 22 године) и Марија Хезоњу (21 година), који би могли да буду велики репрезентативни тандем.

Поред њих тројице, амерички портал истиче и нове играче који ће сасвим сигурно имати НБA искуство иза себе.

„Ту је такође Драган Бендер, четврти избор Драфта, који ће у Токију имати 22 године и већ неколико НБA сезона иза себе. Хрватска може рачунати и на 19-годишње центре Ивицу Зубца и Aнту Жижића, који су такође изабрани на Драфту.“

Није необично да амерички кошаркашки стручњаци не познају довољно играче из Европе који не играју у НБA лиги.

Међутим, током Олимпијских игара у Рију имали су довољно времена да упознају све наше репрезентативце. Осим Стефана Марковића који је најавио повлачење, сви остали играчи из Рија, предвођени Милошем Теодосићем, могли би да заиграју и у Токију. Такође, не треба заборавити да би у ужи избор сасвим сигурно дошли Немања Бјелица и Бобан Марјановић, уз неколицину младих играча који долазе.