Прочитај ми чланак

AБA ЛИГA НИЈЕ ОДЛУЧИЛA: Ево каква је понуда Евролиге, а шта нуди ФИБA

0
Фото: fiba.com/abaliga.com

Фото: fiba.com/abaliga.com

Скупштина AБA лиге објавила је понуде које је добила за учешћа у такмичењима Евролиге и ФИБA Лига шампиона, а саопштила је и да је због недовољно информација одбила да се учлани у компанију која ће бити основана да би се управљало новим такмичењем.

У саопштењу лиге наводи се да је Евролига понудила AБA трогодишњи уговор који гарантује пролазност у Евролигу и Еврокуп за сезоне 2016/17, 2017/18 и 2018/19.

„Прихватањем овог уговора AБA лига би добила Б лиценцу која шампиону гарантује место у Евролиги, као и минимум три места у Еврокупу за наредне три најбоље пласиране екипе“, наводи се у саопштењу.

Скупштина лиге објавила је да је понуда ФИБA другачија, али да није довољно јасна.

„Понуда ФИБA подразумева три директна места и једно у квалификацијама, односно два директна и једно у квалификацијама, али без изношења јасних детаља од чега то зависи, уз упућивање на разговоре са националним савезима“, наводи се у саопштењу.

„Због непоседовања свих информација, Скупштина AБA лиге је једногласно одлучила да на састанку 2. марта не потписује чланство у компанији која ће бити основана са циљем вођење ФИБA Кошаркашке лиге шампиона“, објавила је скупштина лиге.

Управа такмичења је саопштила да ће „наставити разговоре са свим заинтересованим странама“, после чега ће Скупштина AБA лиге донети коначну одлуку по питању европских такмичења у којима ће њени клубови учествовати.

Скупштина AБA лиге прецизирала је и термине полуфинале плеј-офа који ће бити одигран од 14. до 28. марта 2016. године.

Извор: Бета