Прочитај ми чланак

Цигански кутак 30.08.2012 Шок на крају – Звезда испала!

0

Фудбалери Црвене звезде нису успели да се пласирају у групну фазу Лиге Европе, пошто су, после 0:0 у Београду, изгубили од Бордоа у Француској са 3:2 (0:1).

Звезда је на полувремену водила невероватним голом Младеновића у другом минуту надокнаде. а у 53. минуту изједначио је Гуфран. Потом је искључен Морис-Белај, а у 71. минуту Бордо преко Жусија стиже до преокрета. У 90. Микић је изједначио, да би већ у следећем нападу Жирондинци после огромне грешке Максимовића и пенала Гуфрана стигли до Лиге Европе.

Већ у првом минуту Бордо је имао озбиљну шансу – Морис Белај је ушао у шеснаестерац Звезде, Мијаиловић је стартовао са леђа без фаула, а Бајковић се у гужви докопао лопте.

После те прилике ’црвено-бели’ су успоставили равнотежу на терену, али била је јасна оријентација тренера Јанковића да игра повучено и да прилику чека из контре.

Прву полушансу Звезда је имала у деветом минуту, када је Лазовић кренуо са своје половине, предриблао тројицу и ушао у шеснаестерац, али није упутио довољно добро додавање.

Само два минута касније Гуфран је покушао главом, али је Бајковић био на месту и ухватио је лопту.

У 20. минуту Бордо је имао најбољу прилику у дотадашњем току меча – Максимовић је лоше проценио лет лопте, која се одбила до Гуфрана, а он је са десетак метаа шутирао тик поред гола.

Три минута касније прву велику прилику створила је и Звезда – Лазовић је промешао целу одбрану Бордоа на левој страни, на крају је шутирао левом ногом, али је Карасо одлично одбранио.

Утакмица се распламсала, а у 28. минуту обе екипе су лако могле до гола. Микић је центрирао са десне стране, Касалица је био неометан на 6-7м од гола, али је очајно захватио лопту. Моментално је уследила контра Бордоа, Морис-Белај добио је дуел са Јовановићем, али је Бајковић његов ударац одбио до пречке.

Играло се у прилично високом ритму, Бордо је углавном држао лопту у ногама, али у наредних десетак минута није створио озбиљнију шансу. На другој страни је Милуновић био прекратак после доброг убацивања Микића.

Чинило се да ће се на полувреме отићи без голова, али ’црвено-бели’ у другом минуту надокнаде стижу до гола – Младеновић је повукао полуконтру кроз средину, дао је лош фор левом ногом, Енрике није успео да избије лопту која је закачила Младеновића у руку, судија ништа није свирао, а леви бек Звезде је слабијом, десном ногом са ивице шеснаестерца погодио горњи десни угао гола Карасоа (1:0).

Као што се и очекивало, Бордо је веома офанзивно почео друго полувреме, а прву прилику имао је Гуфран, чији ударац је завршио изнад гола.

Међутим, већ у 53. минуту Жирондинци су успели изједначе резултат – Морис-Белај је успео да центрира са десне стране иако су око њега били Јовановић и Младеновић, лопта је прелетела Максимовића, а правовремено је налетео Гуфран и главом је закуцао под пречку (1:1).

Само три минута касније Звезда је врло лако могла поново да поведе, али је после Јовановићевог шута из слободног ударца лопта погодила пречку.

Погодак Гуфрана подигао је атмосферу на стадиону „Шабан Делма“, а домаћи фудбалери растрчали су се по терену и вршили притисак на одбрану Звезде. У 59. минуту Обранијак је центрирао, а Максимовић умало да постигне аутогол.

У јеку иницијативе Бордоа догодила се веома позитивна ствар за Звезду – Касалица је повукао контру, Морис-Белај га је повукао са леђа, а судија му је показао други жути, затим и црвени картон.

Иако су играли са фудбалером мање, Жирондинци су и даље били бољи тим и то су искористили у 71. минуту – Обранијак је извео слободни ударац, а највиши у скоку био је Жуси, који је главом послао лопту од стативе у гол.

После другог гола нападачке амбиције Бордоа су утихнуле, а Звезда првих неколико минута није могла да се привикне на улогу екипе која напада.

Први иоле претећи покушај ’црвено-бели’ имали су у 81. минуту када је Лазовић из слободног ударца шутирао преко гола.

Звезда је јалово нападала, а онда је у 90. минуту Асамоа изборио корнер. Лазовић је центрирао, створила се гужва у шеснаестерцу, а најбоље се снашао Микић и закуцао је лопту у гол.

Бука око Звездиног гола није се ни стишала, а Бордо је поново водио. Максимовић је катастрофално реаговао у намери да рашчисти лопту, Обранијак је дошао до лопте, а Бајковић га је оборио у самом ћошку казненог простора. Гуфран је пришао лопти и погодио доњи десни угао за 3:2 и пролаз Бордоа у групну фазу Лиге Европе.

Бордо: Карасо, Енрике (Плашил 71′), Сане, Маријано, Планус (Саиве 71′), Тремулинас, Гуфран, Сертик, Обранијак, Жуси, Морис-Белај.
Црвена звезда: Бајковић, Микић, Младеновић, Максимовић, Јовановић (Бабаљ 85′), Мијаиловић, Димитријевић, Лазовић, Вешовић (Асамоа 76′), Милуновић (Мирић 63′), Касалица.


 

Клуб са Малог Калемегдана послао је понуду искусном грчком интернационалцу, међутим његов менаџер каже да Грк жели евролигашку екипу

Клуб с Малог Калемегдана, који је у досадашњем току летњег прелазног рока ангажовао седам појачања, подигао је амбиције на највиши ниво. Црвено-бели су послали понуду Теодоросу Папалукасу, грчком 35-годишњем ветерану који је прошле сезоне носио дрес израелског Макабија.

Имајући у виду да је чувени плејмејкер на заласку богате каријере, процењено је да би његова тржишна вредност у овом тренутку могла да се уклопи у могућности клупског буџета, тако да је Звездин менаџмент загризао примамљив мамац. Међутим, судећи по изјави његовог менаџера Јоргоса Димитропулоса, снови црвено-белих далеко су од јаве.

-Папалукас је одлучио да потпише уговор искључиво са клубом који се такмичи у Евролиги и одбиће све друге понуде – рекао је агент доскорашњег грчког репрезентативца.

Папалукас је преко Дафнија и Паниониоса стигао до Олимпијакоса, у којем се у првом наврату задржао само једну сезону, али је рејтинг једног од најбољих плејмејкера Европе стекао у московском ЦСКА, где је провео шест година. Са „армејцима“ је освојио две евролигашке титуле, 2006. и 2008, а тај период био је и најблиставији у његовој каријери.

У избору ФИБА Европа проглашен је за најбољег играча Старог континента 2006, док је годину касније освојио трофеј намењен најкориснијем играчу Евролиге.

ИДУ МИЛУТИНОВИЋ И НИКОЛИЋ

ЖЕЉа Црвене звезде да се појача на позицији плејмејкера изискује средства која превазилазе оквире тренутног буџета, тако да ће уштеде бити остварене смањењем постојећег играчког кадра. Клуб ће напустити бек Андрија Милутиновић, који је пре краја прошле сезоне потписао нови уговор, као и центар Урош Николић, момак који је пре две године стигао међу црвено-беле.

 

Савић: Нема шетње до титуле!
Тренер ватерполиста Звезде једва чека да поново сарађује са некадашњим саиграчима. Дејан: Отворен сам за све врсте њихових савета. Заштитићу их од притиска.

АСОВИ у води, али и једна легенда крај ивице базена. Дејан Савић је некада заједно са Прлаиновићем, Рађеном, Шефиком и Пијетловићем бранио боје националног тима, а у Црвеној звезди ће им бити тренер.

Инјекција адреналина у прелазном року ће раздрмати вицешампиона Србије, али шеф стручног штаба црвено-белих спушта талас еуфорије.

Ако већ сви мисле да ћемо се прошетати до титуле, онда најбоље да се уопште не игра првенство. Кад се већ све зна – шалом Дејан Савић отвара разговор за “Новости”.

Брчкања у базену неће бити ни против аутсајдера у домаћем шампионату, а камоли у окршајима са Партизаном.

– Много још воде треба да прође базеном да би се све коцкице поклопиле. Играчи из Pro Река су у Звезди нашли срећу у несрећи и веома су мотивисани да оправдају очекивања. Морамо да их заштитимо од притиска који ја лично не осећам. Знамо шта желимо, али у односу на прошлу сезону, тим је доста измењен.

Ипак, уклопити звезде светског ватерпола у већ постојећи систем неће бити тешко као слагање Рубикове коцке.

– Ми јесмо пријатељи и некадашњи саиграчи, али момци су професионалци и неће имати проблем да послушају све што им се каже. Са друге стране, отворен сам за све врсте њихових савета. Биће лепо опет сарађивати са њима – задовољан је Савић.

Један део екипе увелико тренира, репрезентативци ће се прикључити 3. септембра. Има времена за још појачања.

– Првенство почиње тек у октобру, а биће неколико прекида. Добро смо попуњени на већини позиција и засада неће бити нових појачања. Видећемо шта ће бити са базеном, задржавамо право за неке термине на “25. мају”, а тренираћемо и на “11. априлу”.

Ко ће све бити у води, још се не зна, али на трибинама ће бити добро позната екипа.

– “Делије” су нас подржавале од формирања новог ВК Црвена звезда, пратили су нас на свим такмичењима, не само прошле сезоне. Сигурно да ће нам опет бити велики ветар у леђа – закључио је Дејан Савић, тренер једног од фаворита за титулу.

ПАРТИЗАН ЈЕ ИНСТИТУЦИЈА

ДАНИМА се “крчка” нешто и у противничком табору, а Дејан Савић не крије да помно прати дешавања у редовима вечитог ривала.

– Партизан је институција ватерпола и сјајно је ако постоје људи који би могли да му помогну. Наш спорт је заслужио да се људи врате на базене, а за то је потребно да што више репрезентативаца дође, али и да се направи здрав ривалитет.

 

Илић: Немамо шта да изгубимо против Звезде
Тренер Радничког из Ниша Александар Илић рекао је да његови играчи немају шта да изгубе против Црвене звезде у четвртом колу Супер лиге и да је у томе њихова шанса да направе добар резултат на тој утакмици.

– Против Звезде ће за нас бити доста интересантна утакмица где ми, у суштини, немамо шта да изгубимо. Моји играчи ће вероватно бити мотивисани и играти изван својих могућности. Имаћемо неке шансе само ако играчи пруже све од себе – рекао је Илић, а пренео Спортнетворк.

Тренер Нишлија је оценио да је форма Звезде у узлазној путањи.

– Звезда је у узлазној путањи што се тиче резултата и једини проблем може да им буде утакмица са Бордоом, која ће се одразити на њихове способности. Због тога може да уследи њихов пад, а наша шанса да направимо неки квалитетан резултат – казао је Илић.

Везни фудбалер Радничког Страхиња Петровић рекао је да је шанса његове екипе против Звезде то што ће противник бити изморен после реванш утакмице баража за Лигу Европа са Бордоом.

 – Први пут играм против Звезде и утакмица ће вероватно бити веома тешка. Наша шанса је у томе што ће бити изморени после меча са Бордоом. Имају младу, али уиграну екипу и спустиће лопту на земљу тако да ће нам бити тешко. Шансу видимо у контранападима – истакао је Петровић.

 Утакмица између Звезде и Радничког играће се у недељу у 19.00 у Београду.

 

Ненад Милијаш већ факсом потписао уговор!
Ненад Милијаш поново у Црвеној звезди. У медија центру на Маракани биће промовисан у највеће Звездино летње појачање. Искусни везиста је потписао факсом уговор до наредног лета, а данас ће задужити црвено-бели дрес.

Искусни везиста стиже из Енглеске без обештећења, Вулверхемптон је пристао на раскид уговора. То је био и основни услов да се склопи сарадња са Црвеном звездом, с обзиром да најтрофејнији српски клуб није у финансијски доброј позицији.

Дилема хоће ли „вукови“ желети да се уговор раскине трајала је скоро до последњег дана прелазног рока, поготово што Црвена звезда није била једини заинтересовани клуб, конкуренцију је имала у Расингу из Сантандера и Селтику.

Милијаш ће поново сарађивати са Александром Јанковићем, у првом мандату младог стручњака на Маракани био му је највећа узданица. Стиже у клуб у тренутку кад је дефицитиран везним фудбалерима.

 

(Новости,Журнал)