Прочитај ми чланак

Цигански кутак: Звезда на мишиће са Нафтаном 3:3

0

Црвена звезда – Нафтан 3:3 (2:1)
Фудбалери Црвене звезде и у реванш мечу другог кола квалификација за Лигу Европе, играли су се са живцима навијача одигравши само 3:3, са белоруским Нафтаном. Реми је остварен голом Марка Вешовића у 90. минуту. Поново су виђена два различита полувремена, и поново смо олако дозволили ривалу да три пута савлада Бајковића. Једина утеха и једино што ће се памтити после бледе партије је пролазак у следеће коло квалификација. Тренер Просинечки поверење је указао истој једанаесторици који су започели сусрет и у Витебску.

 

 


Гледалаца: 27500

Судија: Саид Енњими (Француска)

Стрелци: Касалица у 9, Димитријевић у 15. и Вешовић у 90. минуту за Црвену звезду, а Сорокин у 21, Наумов у 58. и Коваленко у 82. минуту за Нафтан.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Максимовић, Крнета, Микић, Младеновић, Димитријевић, Миливојевић, Евандро, Лазовић, Милуновић, Касалица.
Резерве: Кировски, Ненадић, Мијаиловић, Каду, Јовановић, Вешовић, Асамоа.

НАФТАН: Добјалов, Ковец, Березовски, Харбашов, Трухов, Букатин, Чернич, Наумов, Гариошко, Сорокин, Образов.
Резерве: Константсин, Жуковски, Јазерски, Јакимов, Јерманчук, Коваленко, Жулеј.

Прво полувреме
Већ на самом старту решени да поставе ствари на своје место црвено-бели су кренули агресивно ка голу гостију. Након неколико солидних акција и покушаја прву колосалну шансу имао је Милуновић у осмом минуту али је тукао право у голмана. Међутим, само минут касније Филип Касалица постиже свој трећи гол у овом двомечу. Одлично је Миливојевић пасом пребацио одбрану Нафтана, све је одлично пратио наш нападач и протурио лопту испод противничког чувара мреже.

Могао је само четири минута касније свој првенац у новој сезони да убележи и Евандро али је на повратну лопту Младеновића реаговао нешто слабије. У 15. минуту поново је Младеновић „пробио" по левој страни пребацио лопту на супротну страну, одакле је Лазовић вратио повратну за Димитријевића који из прве дуплира предност нашег тима.

Отворило се гротло Маракане у тим тренуцима, трећи погодак је висио у ваздуху, али уместо 3:0, уследио је хладан туш. Наизглед безазлена контра Нафтана завршена је поготком. Сорокин се дуго намештао у нашем казненом простору, и на крају ослободивши се блока Микића, погодио доњи леви угао Бајковићевог гола.

Изненађујућа промена резултата помало је оковала ноге црвено-белим који су и даље господарили тереном, али до краја полувремена резултат се није мењао. Крнета, Димитријевић и Евандро покушавали су продорима и ударцима са дистанце, али без успеха. Посебан детаљ који ваља издвојити збио се у 42. минуту када је Миливојевић показао класу. Пријемом лопте на нашој половини ослободио се чак три играча ривала, повукао контранапад који је много обећавао, међутим на одмор се отишло резултатом из 21. минута.

У настваку поново неочекивана драма. Као и у Витебску несхватљив пад у игри приказали су наши фудбалери. Драму су Белоруси најавили у 58. минуту када су после лоше поставке наших дефанзиваца дошли до изједначења.

Већ у наредном нападу могао је Нафтан до вођства, али је Бајковић спасао свој гол. Тргли су се, али испоставиће се само на кратко црвено-бели, Касалица је погодио пречку на уласку у последњу трећину сусрета, да би само минут касније гости остали и са играчем мање на терену.

Очекивало се да бројчано надмоћнији, и поред свега, чињеница квалитетнији тим Црвене звезде мирно приведе меч крају. Али није тако мислио Коваленко, који је материјализовао смушеност наше одбране и довео свој тим у вођство у 81. минуту.

Пре тога је све дилеме могао да отклони Касалица, али је лоше примио лопту и шанса је отишла у неповрат. Зебња се увукла у кости свих тридесетак хиљада навијача који су данас дошли на Маракану и последњих десет минута требало је стрепети од најгорег – елиминације.

Да тако не буде и за колико-толико повољан утисак побринуо се Марко Вешовић који је заменио Милуновића и са неколико сјајних продора и асистеницја по левој страни, угрожавао гол ривала. Евандро је могао да реши све дилеме, али је био непрецизан са само пет метара. Играло се зауставно време, када је млади црногорски репрезентативац награђен за борбеност и труд. Вешовић 3:3, и крај танталових мука.

Два пута у само седам дана одиграли су наши играчи утакмицу са потпуно два различита полувремена. Играли су се проласком у треће коло квалификација, али су срећом избегли испадање. Следећи меч је већ у следећи четвртак против Омоније и до тада много ствари треба поправити.

Прошле сезоне демолиран је Вентспилс на старту, али је сезона испоставило се била, резултатски неуспешна. Нека овај пут буде другачије.

 

(crvenazvezdafk.com)

Навијачи Звезде: Управа напоље, управа напоље!
Кулминација незадовољстав на Маракани после сусрета са Нафтаном. јесте Црвена звезда прошла у наредну рунду, али већ на првом званичном мечу у новој сезони навијаче је издало стрпљење!

После трећег примљеног гола у 82. минуту и вођства Нафтана Мараканом се заорило „Управа напоље”!

Незадовољство се није стишало ни после трећег гола црвено-белих, који је постигао Вешовић у 91. минуту. Повици нису стали, напротив чак су се и појачали, па се у истом тренутку чуло славље због гола, али и негодовање због комплетног утиска који су приказали изабраници Роберта Просинечког у два сусрета против просечне белоруске екипе.

 

Филип Касалица: Звиждуци навијача све говоре!
Филип Касалица је довео Звезду у вођство против Нафтана, а на крају је био незадовољан коначним исходом и мучењем његовог тима.

– Није пријатно, звиждуци навијача све говоре. Опет нам се десио невероватан пад, иако смо водили са 2:0. Остаје нам да саберемо утиске и спремимо се за Омонију. Одбара је била јачи део тима кад сам дошао пре шест месеци, стварно не знам шта се сада десило. Сви смо криви, не само одбрана, сви смо криви за овакво издање. Имамо недељу дана до меча са Кипранима, надам се да ће бити боље – рекао је Касалица.

Јован Крнета је после првог сусрета био на удару навијача, а сада су звиждуци упућени читавом тиму.

– Дали смо све од себе, у фудбалу и боља екипа некад прими више голова него што је реално. Битно је да смо прошли у наредно коло. На припремама смо се уигравали, али одбрана креће од наших нападача. Нисмо само ми из задње линије криви – искрен је био Крнета.

 

Савовић и Митровић у Звезди
Црвена звезда Београд довела је још два појачања.  У питању су крилни центар Борис Савовић (206,1987), који је са црвено–белима потписао двогодишњи уговор и Лука Митровић (204, 1993), који ће у наредне четири године носити црвено-бели дрес.

Савовић је играо за Хемофарм, у сезони 2009/2010. био је члан подгоричке Будућности, а прошле је играо за Хемофарм и Галатасарај.

Савовић је на 21 утакмици у дресу турског клуба просечно бележио 6,5 поена и 3 скока по мечу. Пре тога је у дресу Вршчана у АБА лиги имао учинак од 12,8 поена и 11,4 ухваћених лопти.

Млади репрезентативац, сјајни крилни центар, Лука Митровић дошао  је из Хемофарма, а на недавно завршеном Европском првенству за младе у Словенији био је један од најзапаженијих у националном дресу.

Пре Савовића и Митровића Црвена звезда Београд довела је Марка Симоновића.

 

Звезда „украла“ Елтона Брауна Партизану
Амерички центар Елтон Браун потписао је једногодишњи уговор са Црвеном звездом и тако постао треће данашње појачање клуба са Малог Калемегдана.

Браун је рођен 1983. године, висок је 206 центиметара и игра на позицији центра.

Американац је прошлу сезону провео у турском Трабзонспору за који је на 23 утакмице постизао просечно 18,1 поен и имао чак 12,2 скока по мечу.

Поред Брауна, у Звезду су данас стигли и крилни играчи Борис Савовић и Лука Митровић, а претходних дана клуб је појачао и Марко Симоновић.

Директор Звезде Давор Ристовић истакао је да се црвено-бели неће зауставити и да ће да наставе да прате тржиште како би нашли још неко квалитетно појачање.

– Веома смо задовољни што смо успели да договоримо сарадњу са Брауном јер је реч о заиста врло квалитетном центру. До сада смо ангажовали четворицу играча и мислим да смо у досадашњем делу прелазног рока направили добар посао и да смо на правом путу да створимо респектабилан тим – рекао је Ристовић за клупски сајт.

– Посебно смо срећни јер не само да се ради о одличним кошаркашима, већ и о сјајним људима. Нећемо се зауставити на овоме, наставићемо да пратимо тржиште у циљу довођења још неког појачања – додао је Ристовић.

Браун је био спомињан као могуће појачање Партизана.

 

Лазић: Звезда иде корак даље; Гуровић: Бићу добар помоћник
Нови тренер Црвене звезде Београд Миливоје Лазић рекао је да ће покушати са екипом да направи корак више у односу на прошлу сезону, када су црвено–бели поражени у финалу плеј–офа од Партизана.

– Зато ће мој главни приоритети бити напоран рад и максимална посвећеност. Желим да сви играчи и чланови стручног штаба буду потпуно фокусирани на свој посао, а да нам Звезда у сваком тренутку буде на првом месту. Припадност клубу и оданост тиму је мој примарни захтев – рекао је Лазић за сајт клуба.

Он је навео да је поносан што је добио прилику да самостално води београдски клуб, у којем је прошле сезоне био помоћник Светиславу Пешићу.

Црвену звезду Београд су у претходна два дана појачали Борис Савовић и Марко Симоновић, а клуб је најавио долазак још новајлија.

– Пратимо комплетно тржиште и уз озбиљну анализу трудимо се да направимо што бољи одабир. Трудимо се да у екипу доведемо што више домаћих играча. Жеља нам је да следеће године, осим врхунских резултата, промовишемо и наше младе играче – истакао је Лазић.

Лазићев помоћник у стручном штабу Црвене звезде биће некадашњи играч овог клуба Милан Гуровић.

– Много ми је драго што сам ту и што сам добио прилику да радим као тренер. Мислим да заиста могу добро да обављам тај посао јер то је једино што знам да радим. Цео живот сам у кошарци и увек сам био максимално посвећен. Истина је да сам новајлија у тренерским водама и драго ми је да сам помоћник јер сигурно морам још да учим – констатовао је Гуровић.

 

(Спортски журнал)