Прочитај ми чланак

Циганске вести 16.07.2012.г.

0

Милуновић: Титула није довољна, хоћемо дуплу круну!
Спремни за премијеру. Лука Милуновић, нападач Црвене звезде, са нестрпљењем очекује први дуел против Нафтана у квалификацијама за Лигу Европе, у жељи да са друговима покаже да су кадри да испуне циљеве у овој сезони.

А, амбиције црвено–белих су свима познате, трофеји на домаћој и што бољи резултат на европској сцени. На припремама, међутим, нисте бриљирали, то вас не забрињава?

– Искрено, нисмо очекивали тако лоше резултате у неким мечевима, али сам сигуран да се неће поновити против Нафтана. Шта више, очекујем да у том сусрету покажемо право лице и колико можемо у овом тренутку. Да будем најбољи кад је најважније.

Да ли је Звезда јача у односу на прошлу сезону ако се има у виду ко је све отишао, а ко дошао?

– Требало би из сезоне у сезону да будемо бољи, а јесмо ли видеће се најбоље 19. јула. Искуснији смо за шест месеци заједничког играња и рада, тако да би требало да покажемо више него у прошлој сезони, да остваримо боље резултате.

То значи да бисте морали да освојите титулу?

– Не само титулу, него и дуплу круну. Јер, Црвена звезда увек иде на освајање оба трофеја. Титула је, наравно, важнији трофеј, али се не одричемо купа, поготово што га бранимо.

 

Касалица: Белоруси снажнији, али ми смо бржи
Нападач Црвене звезде Филип Касалица изјавио је да на старту квалификација за Лигу Европе против Нафтана у Белорусији очекује добру игру и позитиван резултат.

– Спремамо се за пут у Белорусију, где очекујемо да одиграмо добар меч и вратимо се са позитивним резултатом у Београд. Одгледали смо неколико касета са њихових мечева и на основу виђеног имамо право да сматрамо да смо квалитетнији ривал. Морамо максимално сконцентрисано и мотивисано да уђемо у сусрет како бисмо то и на терену потврдили – рекао је Касалица за званични сајт црвено-белих.

Према његовим рецима играчи белоруског тима су посебно опасни из прекида, пошто су сви изразито високи и снажни.

– Ради се о освајачу Купа Белорусије и свакако да и они гаје победничке амбиције. Ипак, по нашим сазнањима, белоруски тим је доста спорији, па ћемо Лазовић, Милуновић и ја покушати да материјализујемо предност коју имамо у хитрини – поручио је Касалица.

Утакмица између Нафтана и Црвене звезде игра се у четвртак од 17 сати по нашем времену у Витебску.

 

Звезда брани велики број бодова у Европи
Црвено–бели су у квалификације ушли са коефицијентом 10,850 и обавезом да одбране велики број бодова. У сезони 2007/08 зарађено је 4,5250 поена, па постоји велика опасност да Звезда поквари рејтинг уколико буде неуспешна.

Наредне године ти бодови биће одузети, а додати освојени у овој сезони. Звезда практично креће са 6.3250 бодова, докле ће стићи свакако зависи од резултата.

Систем бодовања је такав да се у квалификацијама не рачунају резултати, већ само пролази у следеће коло. За учествовање по колима екипама следује следећи број бодова:

1.коло: 0.25

2.коло: 0.50

3.коло: 1.00

4.коло: 1.50

Пласман у групну фазу доноси 2 бода, и од онда се бодови рачунају на уобичајен начин, два за сваку победу и 1 за сваки нерешени резултат.

 

(Новости, Спортски журнал)