Прочитај ми чланак

Супер лига: Голеада у Суботици уз победу Рада

0

Рад славио у Суботици, БСК против Јавора, дуеле без голова завршили су Хајдук – Раднички Крагујевац, односно Смедерево – Нови Пазар.

Спартак Златибор вода – Рад 2:3 (Новаковић 29, Братић 66 – К
Сјајан меч у Суботици, са пет голова, одиграли су Спартак Златибор вода и Рад. Гости су однели сва три бода – 3:2.

Плави голубови су повели у 29. минуту преко Слободана Новаковића. Он и Владимир Торбица су одиграли кратку комбинацију приликом извођења слободног ударца, а Новаковић послао лопту под пречку голмана гостију Бранислава Даниловића.

 Грађевинари су преко Немање Којића успели да изједначе пет минута пре краја првог дела игре. Нападач Рада је искористио катастрофалну реакцију одбране Суботичана после корнера и из непосредне близине затресао мрежу.

 Где су гости стали у финишу првог, наставили су на почетку другог полувремена. Предраг Лука је на додавање Славка Перовића у 51. минуту донео Раду преокрет, а да је неколико минута касније исти играч са само метар од гола био прецизнији, Грађевинари би стекли добру залиху.

 Ипак, Лука је поново на асистенцију Перовића погодио само стативу. Београђани су за тај промашај кажњени у 66. минуту. Торбица је центрирао из корнера у петерац, где се најбоље снашао Видак Братић – 2:2.

 Само шест минута касније Којић је после соло–акције са 16 метара ударцем по земљи поново довео свој тим у вођство.

 

БСК – Јавор 1:0 (Савковић 36)
БСК је забележио други тријумф савладавши најпријатније изненађење у Јелен Супер лиги, екипу Јавора.
Једини гол за Борчане постигао је Миле Савковић у 36. минуту, након сјајног продора Вука Сотировића по десној страни.

Ивањичани нису личили на „машинерију“ која је постигла седам погодака у претходна два кола, док је БСК задржао непобедивост на „Визељ парку“.

 

Јагодина – Слобода Поинт 2:0 (М. Стојановић 89, Лековић 90+2.)
Јагодина је у финишу дошла до вредна три бода против Слободе. Победу Ћуранима на домаћем терену донели су Милош Стојановић у 89. и Милош Лековић у 92. минуту.

 

Хајдук – Раднички 1923 0:0
Хајдук и крагујевачки Раднички су наставили традицију из претходне сезоне. На оба меча је било 0:0, баш као и данас у Кули. Ипак, и једни и други су могли макар до једног гола.

 Домаћи су промашили три добре прилике у првом, а Раднички две сјајне у наставку меча.

 

Смедерево – Нови Пазар 0:0
Смедерево као да се преплатило на мечеве без голова, јер су и против Новог Пазара у Пожаревцу одиграли 0:0, што је укупно трећи меч на којем Оклопници нису успели да затресу мрежу.

 Додуше, били су ближе голу од гостију, обзиром да су промашили две колосалне прилике – Раде Вељовић у 42. и Игор Крмар у 71. минуту.

 

Доњи Срем – Војводина (21,00)

Недеља:

ОФК Београд – Партизан (17,00)

Ц. звезда – Раднички (Н) (19,00)

 

(Журнал)