Прочитај ми чланак

Српске спортске вести 14.07.2012.

0

СП: Српском четверцу поново златна медаља!

Филиповић, Јовановић, Ђорђевић, Луцић и кормилар Јошић тријумфовали су Светском првенству за сениоре до 23 године у Литванији и тако потврдили успех са прошлогодишњег шампионата у Аместрдаму

Српски четверац са кормиларом наставио је да влада светским веслањем у конкуренцији млађих сениора. Александар Филиповић, Јован Јовановић, Лука Ђорђевић и Игор Луцић и кормилар Матеја Јошић освојили су златну медаљу на Светском првенству за сениоре до 23 године у Литванији и тако одбранили трон на који су се попели прошле године у Амстерадму када су и оборили пет година стар светски рекорд.

Наш чамац с једном разликом у односу на лане (у Литванији уместо Веселина Савића веслао је Александар Филиповић) данас је у финалу ове дисциплине победио с временом 6:34.13 испред посада САД (6:35.42), Новог Зеланда (6:37.87), Француске (6:38.88), Аустралије (6:39.65) и Немачке (6:47.20).

Освајањем златне медаље остварили су сјајан резултат у изузетно јакој конкуренцији и још једном доказали да се ради о веслачима чијим ћемо се успесима тек радовати у сениорској конкуренцији.

Иначе, четверац са кормиларом је био једини чамац који нас је представљао у Литванији.

 

Типсаревић у финалу Штутгарта!

Српски тенисер је у полуфиналном мечу био бољи од Бразилца Томаша Белучија са 6:4, 2:6, 6:4. За трофеј против Лопеза или Монака

Српски тенисер Јанко Типсаревић пласирао се данас у финале турнира Мерцедес куп у Штутгарту, пошто је у полуфиналу савладао Бразилца Томаза Белучија са 6:4, 2:6, 6:4.

Противник Типсаревића у финалу биће победник меча Гиљермо Гарсија Лопез (Шпанија) – Хуан Монако (Аргентина).

Српски тенисер је против Монака играо три пута и Аргентинац води са 2:1. Типсаревић има негативан рекорд и против Гарсије Лопеза, пошто је изгубио у једином досадашњем међусобном окршају.

Типсаревић је у Штутгарту постављен за првог носиоца, а у недељу ће у финалу имати прилику да се бори за трећу титулу у синглу у каријери.

Турнир у Штутгарту игра се за наградни фонд од 410.000 евра, а победник ће освојити чек на 64.700 евра и нових 250 бодова.

 

Ивковић: Сложена ситуација са Крстићем и Мицовим, у овом саставу нисмо фаворити

Морамо да имамо поверење у младе кошаркаше и носиоце игре, који су са нама – рекао је селектор кошаркашке репрезентације Србије

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Душан Ивковић изјавио је данас да због силних отказа „орлови“ нису фаворити у квалификацијама за Европско првенство у Словенији 2013. године.
На окупљању репрезентације, из за сада непознатих разлога, нису се појавили центри Милован Раковић и Мирослав Радуљица, док су због повреда изостали Новица Величковић, Коста Перовић и Стефан Марковић.

– Ово није наш најбољи тима, ако се узму у озбири откази и повреде, али наћићемо решење. Морамо да имамо поверење у младе кошаркаше и носиоце игре, који су са нама. Не бих говорио о томе да ли смо фаворити или не, после само шест дана тренинга. Бојим се да не доживимо судбину Италијана – рекао је Ивковић новинарима у дворани Спорт еко.

Неизвесно је учешће тандема московског ЦСКА Ненад Крстић и Владимир Мицов, кога мучи повреда колена.

– Ситуација са њима је сложена. Крстић је у четвртак урадио снимак магнетне резонанце и постоји показатељ стања скочног зглоба. Ни Мицов није могао да се прикључи репрезентацији ове недеље, очекујем у понедељак комплетан извештај докора и да ли и колико могу да се прикључе тренизима – рекао је Ивковић.

Он је додао да су се у претходних шест данас играчи трудили и радили на високом нивоу.

– Сви дебитанти су изузтено теланетовани, сви се труде и дају максимум. Од њих очекујемо у наредном периоду много више, посебно да та њихова младост и енергиј подигну ниво тренинга на виши ниво – поручио је Ивковић.

Репрезентација Србије у понедељак путује у Вршац где ће наставити припреме за квалификационе утакмице.

– У Вршцу нас очекује обимнији програм, радићемо у продуженим терминима, два пута дневно како би до припремних утакмица били што спремнији – навео је Ивковић.

Он је додао да је желео да национални тим квалификационе утакмице игра широм Србије, како би помогли развоју осталих кошаркашких центара, али и да је због напорних путовања одлучио да база буде Београд.

Репрезентација Србије налази се у А групи квалификација за Европско првенство у Словенији са селекцијама Црне Горе, Исланда, Израела, Естоније и Словачке, а прва утакмица на програму је 14. августа на гостовању против Исланда.

 

Пешић још није отишао, а чаршија већ нашла наследнике

Већ данима по медијима траје тренерска вртешка на Малом Калемегдану. Истовремено, из трофејног клуба су поручивали да је кормило у рукама Светислава Пешића, да ће му се до краја августа исплатити дуговања и да је по том питању ситуација кристално јасна.

Ипак, временом су гласине о растанку са трофејним стручњаком постајале све гласније, а нарочито у последња 24 часа, с обзиром да је Небојша Човић након састанка Председништва између осталог истакао да су шансе да Пешић остане или оде сада 50:50.

Тако се тренутно као решења најчешће помињу Александар Трифуновић, Лука Павићевић, као и Влада Вукоичић. Дејан Радоњић је испао са листе кандидата с обзиром да се договорио да остане у Подгорици.

Лицитација увелико траје, а да бисмо проверили колико у њој има истине, односно да ли је Црвена звезда близу да именује новог кормилара, позвали смо Небојшу Човића.

– Док се не заврши разговор са господином Пешићем немам коментар на ту тему. Ово што читам по медијима је у домену чаршијских прича, или појединих група које желе овога или онога у Црвеној звезди. На тај начин не доносе ништа добро нити тим људима, нити клубу – истакао је председник Црвене звезде.