Прочитај ми чланак

Срби на Олимпијади (први дан): ж. Одбојка Србија Кина 1:3

0

Дебакл одбојкашица против Кине
Србија је добро почела, лагано добила први сет, али је затим дошло до потпуног колапса, који је оличен у само 25 освојених поена у последња два сета – 16:25, 25:18, 25:13, 25:12.

Србија у наредном колу игра са Корејом има апсолутни императив победе, уколико жели пласман у четвртфинале. Мечу у дворани Ерлс Корт пристуствује и председник Србије Томислав Николић.

Председник Николић појавио се у друштву супруге Драгице, а на трибинама су амбасадор Србије у Великој Британији Дејан Поповић и шеф српске мисије на ОИ Бранислав Јевтић.

Српкиње су одлично ушле у меч и сигурном игром контролисале први сет. Све време су имали предност од најмање пет поена, и на крају смиреном и рутинском игром привеле први сет у своју корист резултатом 25:16. Чинило се у тим тренуцима да наша селекција добија кључни меч који ће је практично одвести међу осам најбољих.
Tanjug/AP
Танјуг/АП

Међутим, Кинескиње су одлично заиграле од почетка другог сета, што је потпуно пореметило нашу игру. Кина је повела 14:7, изгледало је да два пута имамо пут назад, када су српске одбојкашице смањивале на минус 4, али је Кина ипак добила сет убедљиво.

Од тог тренутка на терену је функционисао само један тим. Кинескиње су у преосталим сетовима одмах стицали велику предност, али су је до краја још и повећавале. Последња нада испуштена је после првог техничког тајм-аута у четвртом сету, када се Кина одлепила серијом и окончала меч рутински.