Прочитај ми чланак

Србин.инфо: Цигански кутак – 25.07.2012.г.

0

 

Просинечки: Сметају ми приче о Крнети и Максимовићу
Тренер Црвене звезде Роберт Просинечки рекао је да га не занима како ће Нафтан одиграти реванш меч другог кола квалификација за Лигу Европе, уколико његов тим буде пружио игру из првог полувремена утакмице у Белорусији.

Црвено-бели су у првом мечу славили са 4:3, након што су после првих 45 минута имали 3:0.

– Пуно смо анализирали Нафтан и сигурно је да знамо све њихове врлине и мане, али сутра све ипак зависи само од нас. Не занима ме како ће они да одиграју ако ми будемо на правом нивоу – рекао је Просинечки конференцији за медије на стадиону Црвене звезде.

Он је признао да је свестан грешака које је екипа направила у другом полувремену првог меча и додао да му се не свиђа што је створена атмосфера као да је Звезда изгубила ту утакмицу.

– Ми смо победили тамо са 4:3, а овде се прави фама као да су они славили. У првом полувремену смо одиграли феноменално, али не треба заборавити да ми још нисмо у такмичарском ритму. Смета ми и то што се после само једне грешке прича да Крнета и Максимовић нису играчи за Црвену звезду. Заиста верујем да имамо добру екипу, најбољу у Србији.

Звездин тренер истиче да му није посебно битно што су Белоруси послали „протестно писмо” у седиште УЕФА, у којем се жале на суђење у првом мечу.

– Очекујем велику подршку публике у београдској премијери у новој сезони – поручио је он.

Звездиних стартних 11 биће исти као у Белорусији, а Просинечки се наду скором укључивању у тим Елија Бабаља.

– Бабаљ има квалитет, али му је потребно време. Надам се да ће бити регистрован за наредну рунду.

 

Просинечки: Можда сам некад играо против Вермезовића
Није имао позитиван скор са Александром Станојевићем, Авраму Гранту очитао је три лекције, а какав ће биланс Роберт Просинечки имати у надмудривању са Владимиром Вермезовићем показаће време…

– Не познајем Вермезовића. Знам где је све радио, да је био и пре у Партизану. Можда смо некад играли један против другог – каже Просинечки.

Други пут ће на евро сцени Просинечки предводити Црвену звезду, а као играч био је члан најславније клупске генерације која се попела на кров Европе.

– Финале је увек најдраже. Можда нисмо играли најбоље у том мечу Купа шампиона, али се највише памти. Бари је био шлаг на торту. Драг је и реми са Бајерном голом у последњем минуту. Било је много великих утакмица и у шампионату Југославије. И увек је лепо сетити се свега што сам као играч постигао са мојом Звездом – вели Просинечки.

 

Мијаиловић парафирао
Срђан Мијаиловић, са даном закашњења у односу на најаве, данас је парафирао нови уговор са Црвеном звездом.

Перспективни везиста, којем је обавеза истицала у децембру, према договору са челницима клуба носиће црвено-бели дрес до лета 2015. године.

 

Бакић све даље од Маракане, проблем обештећење
Марко Бакић, како тренутно ствари стоје, неће скоро на Маракану. Иако се чинило да је трансфер на помолу, у преговорима је негде изгледа запело, па талентовани везиста и даље носи дрес Могрена.

На Маракани су све препустили менаџерској агенцији „ЛИАН спортс”, која је преговарала са Будванима, али према информацијама из Црне Горе договора нема на помолу. Управа Могрена, наводно, тражи пола милиона евра на име обештећења, што црвено–бели нису спремни да плате у овом моменту, тако да је прелазак Бакића под упитником.

 

Чигоја из Баната прелази у Црвену звезду
Дојучерашњи омладинац прволигаша са Бегеја, Александар Чигоја, пред улазом је на Маракану. Најбољи јуниор Баната запео је за око црвено–белима и извесно је да ће, наредних дана, постати члан српског великана.

Ради се о играчу који је рођен 7. марта 1993. године, прошао је школу екипе са Бегеја, а за сениоре је дебитовао у пролеће прошле године. Тада је одиграо седам мечева и био два пута стрелац.

У прошлој трци на терену је провео 314 минута, пет пута био је стартер, три пута улазио у игру. Погодио је мрежу против Младости из Лучана.

Чигоја игра у везном реду, офанзивно, одличан је и иза шпицева и има добар задњи пас, пробојан је код дуела „један на један“, а поседује одличну технику и у игри има много идеја. Иначе, уз прву екипу, играо је и за омладинце, био најбољи у прошлој сезони кад су Зрењанинци освојили прво место у Квалитетној лиги Војводине и пласирали се у Лигу Србије.

– Клубови су се договорили, остало је да се договорим са Црвеном звездом. Све треба да се регулише ових дана. Презадовољан сам, све се догодило изненада, био сам пријатно изненађен позивом. Имам уговор са Банатом, овде сам се фудбалски родио и све што урадим биће у договору са клубом. Иначе, велики сам навијач Звезде – рекао је Чигоја.

Млади везиста треба да потпише уговор са Звездом, али ће у јесењој трци бранити боје Баната и у зимској паузи преселити се на Маракану. Тренира са Зрењанинцима и Профа Радановић му је, у предходне три контролне утакмице, указивао прилику у другом полувремену.

 

Симоновић: Звездин дрес велика част
Звезда је показала да је озбиљан клуб, то се јасно могло видети из преговора које смо водили.

Надам да ће се и резултатски вратити тамо где јој је и место – каже крилни кошаркаш.

Нови играч кошаркашког клуба Црвена звезда Београд Марко Симоновић рекао је данас да му је велика част што ће обући црвено-бели дрес и додао да се нада добрим резултатима у новој сезони.

– Звезда је показала да је озбиљан клуб, то се јасно могло видети из преговора које смо водили и зато се надам да ће се Звезда и резултатски вратити тамо где јој је и место – казао је Симоновић за сајт клуба.

Овај крилни кошаркаш има 26 година, а прошле сезоне играо је за берлинску Албу.

– Очекујем да ћу у сваком тренутку за Звезду дати максимум. Обећавам много рада и надам се да можемо да направимо добар резултат и корак више у односу на прошлу сезону – додао је Симоновић, који је са црвено-белима потписао двогодишњи уговор.

Прошле сезоне у дресу Албе на 39 утакмица Симоновић је просечно бележио осам поена и 2,9 скокова.

– Симоновић је први нови играч. Могу само да кажем да ћемо наставити тим темпом и у истом стилу. Треба нам још четири, пет играча за оно што нам је циљ – рекао је председник клуба Небојша Човић.

 

(Новости, Спортски журнал)