Прочитај ми чланак

Слалом Коларова за победу (Видео)

0

mancester siti76_ig
На гостовању Свонсију, Фернандињо је у 14. минуту донео предност Манчестер ситију натрчавши на одбијену лопту после корнера, а сместивши је ниским ударцем у мрежу са око 20-ак метара.

Ипак, на полувреме се отишло резултатом 1:1, јер после центаршута Шпанца Анхела Ранхела, којим је пронашао саиграча између Компанија и Забалете, Вилфред Бони главом постигао погодак, иако се чинило да се стрелац за корак нашао у недозвољеној позицији када му је лопта упућена.

Прекинута црна серија

До овог меча, Манчестер сити није тријумфовао у гостима 1. јануара пуних 28 година. Последњи пут „грађани“ су то урадили 1986, када су са 0:1 савладали Астон Вилу.

Почев од 58. минута ствари су почеле да долазе на своје место, и то по изузетно јаком пљуску: после центаршута са десне стране, лопта се одбила од одбране домаћих, стигла до Забалете који је на ивици казеног простора проиграо Јају Туреа, а он се одлично окренуо око чувара и дијагоналним ударцем постигао десети гол у лиги и вратио предност Ситију

Недостижну предност „грађани“ су стекли у 66. минуту, захваљујући Александру Коларову. Леви бек Ситија и репрезентације Србије није испрва почео меч на високом нивоу, али како је време одмицало, био је све бољи.

У поменутом минуту повео је контранапад, а када је видео да разређена одбрана више пази на његове саиграче, скренуо је ка голу, наместио лопту на „слабију“, десну ногу и распалио по њој – сасвим довољно да матира голмана Тремела и доведе браниоца титуле до 1:3.

IllegalCheeryAzurewingedmagpie