• Почетна
  • СПОРТ
  • Руси узели метлу у Звезди: Доводе Џају, избацују Лукића
Прочитај ми чланак

Руси узели метлу у Звезди: Доводе Џају, избацују Лукића

0

Представници „Гаспромњефта“ незадовољни резултатима и финансијским стањем у клубу, цех је први платио генерални секретар Ђорђе Стефановић, а следећи би на реду могао да буде Владан Лукић

Време тектонских промена на „Маракани“ је почело! Генерални секретар Црвене звезде Ђорђе Стефановић званично је поднео оставку на ту функцију, али тиме дефинитивно неће бити стављена тачка на перестројку у Љутице Богдана.

Следећи који би могао да спакује „пинкле“ је председник Владан Лукић, и то све на иницијативу генералног спонзора „Гаспромњефта“, чији су представници врло незадовољни спортским резултатима и финансијском ситуацијом у најтрофејнијем српском клубу.

 

Први пожар у децембру
Тиме су само потврђене спекулације које круже фудбалским круговима више месеци да Руси на одговорним функцијама у Црвеној звезди желе нове људе на челу са Драганом Џајићем како би знатно повећали своја годишња улагања.

Мудрински или Оумару
Александар Пантић (20), дефанзивац Рада, за који дан ће и званично постати члан Црвене звезде. Млади фудбалер рођен у Аранђеловцу изричита је жеља новог тренера Александра Јанковића, а договор је практично већ постигнут и остале су само формалности. Пантић је првотимац „грађевинара“ од маја 2011, а претходно је био у Грчкој, где је носио дрес Панатинаикоса и екипе ОФИ са Крита. У Раду игра десног бека, а у младој репрезентацији Србије штопера.

Поред Пантића Црвена звезда је на корак од ангажовања још једног младог репрезентативца. Реч је о Огњену Мудринском, нападачу Јагодине. Друга варијанта за појачање у нападу је Абубакар Оумару, центарфор Војводине.

Иако је актуелно руководство говорило о идиличним односима са представницима „Гаспромњефта“, на састанку Већа клупског савета почетком децембра прошле године дошло је до жучне расправе између Кирила Кравченка и Владана Лукића.

– Резултати који су остварени далеко су испод наших очекивања – наводно се Кравченко обратио Лукићу, на шта му је председник црвено-белих одговорио:

– И новац који смо добили је испод очекивања.

Тада је пожар угашен захваљујући одлично одрађеном зимском прелазном року који је резултовао победама у вечитом дербију и освајањем националног купа. Црвена звезда и „Гаспромњефт“ чак су потписали меморандум о наставку преговора који је требало да резултују потписивањем уговора према којем би нафтни гигант годишње у српског вицешампиона улагао 4,5 милиона евра. Међутим, до реализације свега тога није дошло, што је била потврда да се у Љутице Богдана спремају корените промене. За сада је цех платио само генерални секретар Ђорђе Стефановић, који се повукао са функције, док би до половине септембра председнички мандат требало да оконча Владан Лукић. Поред представника генералног спонзора, за такав сценарио навијају и поједини политичари, заступљени на високим позицијама у новој влади Србије.

 

Само Сале сигуран
Они су већ направили стратегију опоравка Црвене звезде и изабрали кадровска решења која би најтрофејнијем српском клубу требало да обезбеде боље сутра. Поред Драгана Џајића, као централне фигуре у новом пројекту све чешће се помиње познати српски менаџер Зоран Стојадиновић. За њега је наводно резервисана позиција спортског директора. Непознаница влада по питању Стефановићевог наследника на функцији генералног секретара, а биће занимљиво видети хоће ли у новом Звездином сазиву позиције задржати кадрови СПС-а Душан Мракић и Александар Антић.

Тренутно најсигурнија особа у Љутице Богдана је млади стручњак Александар Јанковић, кога навијачи виде као идеално решење на месту тренера.

 

(Pres)