Прочитај ми чланак

Новакова лекција Хрвату Чилићу

0

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Мастерса у Синсинатију победивши Марина Чилића са 2:0, по сетовима 6:3, 6:2.

Ривал српском тенисеру у борби за финале у суботу биће Хуан Марин дел Потро, што ће бити реприза дуела за бронзану медаљу са Олимпијских игара.

Новак је против Чилића одиграо веома добар меч. Имао је 23 винера и 17 неизнуђених грешака, сјајно га је служио сервис (69% убаченог првог) и забележио је и седму победу у исто толико међусобних дуела са Хрватом.

Ђоковић је добио први гем без изгубљеног поена, деловело је да ће исто учинити и Чилић који је разорним сервисима стигао до 40:0, али следећих пет поена припало је српском тенисеру који је тако повео са 2:0 на старту. У трећем гему хрватски тенисер стигао је до две везане рибрејк шансе након неколико некарактеристичних грешака Ђоковића, али светски број два се уозбиљио, добио је четири везана поена и ас ударцем потврдио стартни брејк (3:0).

Успео је у наставку сета Чилић да донекле консолидује своју игру, успео је у осмом гему да спаси три сет лопте иако је у једном тренутку промашио лоптицу из смеча, али Ђоковић је играо у одличном ритму и после 45 минута добио је први сет са 6:3.

У првом сету Ђоковић је брејк направио у другом, а у другом у трећем гему. Сачекао је неколико грешака Хрвата, вратио је неколико неугодних сервиса и повео је са 2:1. Сјајно је Ђоковић сервирао током целог меча што му је дало додатно самопуздање,

У седмом гему Ђоковић је одиграо неколико прелепих потеза на мрежи, стигао је до три везане брејк шансе и другу је претворио у великих 5:2. Имао је Марин у последњем гему поново две везане брејк шансе, али поново се Ђоковић сервисима извукао и након 81 минута је стигао до полуфинала (6:2).