Прочитај ми чланак

Ивана Шпановић у финалу скока у даљ

0

Српска атлетичарка Ивана Шпановић скоком од 6.41м пласирала се у финале скока у даљ на Олимпијским играма у Лондону.

 

У последњој, трећој серији српска атлетичарка је имала свој најбољи скок, што је на крају било довољно за 11. место и пласман у финале ’кроз иглене уши’.

 

Ивана је скочила за само један центиметар више од Шуткове и Кинг, које су уписале скок од 6.40м, те за три центиметра више од Судараве.

 

У првом покушају 22-годишња Шпановићева преступила је за девет центиметара, па је имала још две шансе да се пласира у финале. У другој серији Ивана је скочила 6.21м, а у једном тренутку је тим скоком делила 22. позицију.

 

Међутим, у трећој серији наша атлетичарка скочила је 6.41м, чиме се пробила на десету позицију. До краја такмичења Ивану је претекла једино Американка Бритни Рис скоком од 6.57м, па је српска атлетичарка изборила пласман у финале.

 

Већ у првом покушају квалификациону норму за финале (6.70м) прескочила је Шара Проктор из САД (6.83м), а после ње то је учинила и Карин Меј Мелис из Турске (6.80м). Центиметар више од ње скочила је Американка Џенеј Делоа, а затим је преко 6.70м ишла и Рускиња Јелена Соколова (6.71).

 

Оне су једине скочиле више од квалификационе норме, а осим Шпановићеве у финалу ће се још наћи Настасија Мирончук-Иванова, Људмила Колчанова, Бритни Рис, Инета Радевица, Ана Назарова, Елојз Лесју и Вероника Шуткова.