• Почетна
  • СПОРТ
  • Аруновић четврта у квалификацијама, крај за Нађу Хигл
Прочитај ми чланак

Аруновић четврта у квалификацијама, крај за Нађу Хигл

0

Петог дана на Олимпијским играма у Лондону Србија има представнике у шест спортова – стрељаштву, џудоу, пливању, веслању, одбојци и тенису, али до сада већина такмичара није била успешна.

Најбоље се показала Зорана Аруновић, која је четврта после прецизног гађања квалификација у дисциплини малокалибарски пиштољ, док је Јасна Шекарић 31.

Такмичење су завршили и џудиста Димитриј Герасименко, у другом колу, као и пливачице Нађа Хигл и Мирослава Најдановски, које су елиминисане у квалификацијама. Двојац такође није успео да дође до финала.

Због кише дуел Ане Ивановић и Ким Клајстерс није ни почео, док би од наших тенисера у току дана требало да играју и Новак Ђоковић, Јанко Типсаревић и Ненад Зимоњић, у миксу, управо са Аном.

После два неочекивана пораза од Кине и Јужне Кореје, такмичење у дворани „Ерлс Корт“ настављају одбојкашице Србије, које од 15.45 играју против Турске утакмицу трећег кола Б групе.

Српски двојац без кормилараније успео да се пласира у финале Олимпијских игара, пошто је у полуфиналу имао 11. време од укупно 12. посада.

Посада у саставу Никола Стојић и Ненад Беђик остварила је време од 7:07.78 минута, док је најбржа била домаћа посада, од 6:48.11 минута.

Стојић и Беђик ће се тако борити у Б финалу, за позиције од седме до 12.

После прецизног гађања у дисциплини малокалибарски пиштољ, Зорана Аруновић заузима четврто место са 293 круга, пет мање од првопласиране Јангми Ким из Јужне Кореје. Јасна Шекарић је далеко иза, са 284 круга на 31. позицији и готово извесно ће такмичење на својим седмим Олимпијским играма завршити већ у квалификацијама.

Брзо гађање у оквиру квалификација почиње у 13 часова, када ће се такмичити Јасна, док је Зоранина група на реду од 14 часова.

Српски џудиста Дмитриј Герасименко такмичење на Олимпијским играма у Лондону завршио је већ у другој рунди, поразом од Кубанца Аслија Гонсалеса са Кубе са 1:0, због казне, пошто је добио два жута картона, а његов противник један.

Претходно је Герасименко на старту такмичења у у категорији до 90 килограма победио Ромеа Кинапеје Конеа из Обале Слоноваче ипоном већ после 44 секунде.

Герасименко је тако такмичење завршио пласманом међу 16, пошто у тој рунди не постоји репесаж и нова шанса за даљи пролаз.

12.00 Мирослава и Нађа далеко од полуфинала

Српске пливачице Мирослава Најдановски и Нађа Хигл нису успеле да се пласирају у полуфинале Олимпијских игара у дисциплини 100 метара слободно, односно 200 метара прсно.

Најдановски је имала последње, осмо време, у својој квалификационој групи, од 57.45 секунди, и 35. укупно. Њено време било је за четири секунде спорије од оног које је поставила Ђи Танг, од 53.28 секунде, која је била најбоља у квалификацијама.

Нађа је такође била последња у својој квалификационој групи, у времену од 2:28.38 минута, и била је три секунде иза најбоље у тој групи Џолин Хостман из Шведске.