Прочитај ми чланак

Звездин Север купљен – прозивају Делије са Запада

0

Звездини навијачи бојкотују Маракану
Агонији Црвене звезде као да нема краја јер су и највернији навијачи црвено-белих после још једне више бего бледе игре против Омоније (0:0) изгубили стрпљење и најављују бојкот на старту првенства уколико се неке ствари из корена не промене.

Некадашњи првак Европе и света, који је до пре само неколико година Омонију и сличне клубове испраћао са по најмање три гола у мрежи, јуче увече на Маракани није умео Кипранима да да гол а непрецизна додавања, безидејни напади и полушансе доводили су публику до лудила али и до поновних повика “Управа напоље” и “Лукићу одлази”.

Тренер Роберт Просинечки који је током утакмице био црвен у лицу од беса што су и ТВ камере забележиле, након меча поново је кренуо са старом “мантром” да је „Звезда играла добро али да није имала среће да постигне погодак“.

-Утакмица је била потпуно отворена. Одиграли смо добро. Доминирали смо током целог меча, имали лопту у ногама више од 70 одсто. Момци су заиста били мотивисани Ми смо се борили, стварали шансе, а Омонија се бранила. Имали смо три шансе из којих нисмо успели да постигнемо погодак. Да је било другачије, да смо затресли мрежу гостију, сигурно бисмо сада причали бајке, рекао је Просинечки.

Да навијачи који су пратили утакмицу (сви осим Севера) не деле Робијево мишљење показали су и током и после завршетка утакмице када су салвама звиждука испратили фудбалере Звезде са стадиона а председнику Лукићу јасно поручили да мора сместа да напусти челну функцију у клубу.

Један од верних навијача Звезде са Запада који је до скоро био ватрени Делија са Севера, за Правду каже да сви они који су Звездаши у срцу не могу више да мирно гледају пропадање вољеног клуба и да ће уколико у црвено-белом табору и у наредне две-три недеље остане “статус кво” уследити конкретне навијачке акције.

-Брукање од игре са Нафтаном наставило се и са Омонијом и права је срећа да нисмо примили гол или два али и овако се бојим да ће реванш на Кипру бити немогућа мисија за Звезду. Сви би ми волели да прођемо даље али како ствари стоје остаће све на жељама. Председник Лукић је још пре четири године, када је започео мандат, обећао не само улазак у Лигу УЕФА већ и пласман у Лигу шампиона а ми смо од оба циља удаљени светлосним годинама, посебно од овог другог јер за пет година нисмо узели титулу у првенству.

На утакмицама јасно показујемо незадовољство али шта то вреди када Север који је купљен од стране председника Лукића ради по своме и пружа подршку људима који уништавају најбољи српски клуб. Уколико, не дај Боже, испаднемо од Омоније, или чак и ако прођемо а ништа се не уради и побољша у игри али и руковођењу клубом, организоваћемо се и бојкотовати Звездине утакмице у првенству, и на Маракани и у гостима. Нека само Север буде пун, ми нећемо да учествујемо у фарси. Биће нам врло тешко да Звезди ускратимо помоћ у навијању али боље и тако него да гледамо како клуб нестаје, каже овај Звездин навијач који нам се представио као Миша „четник“ који на крају поставља и јавно питање Владану Лукићи шта то ради нови сазив Одбора за хитна питања у клубу и по којем су критеријуму одабрани нови чланови.

-У Звезди све гори од проблема и хитности а Одбор за хитна питања нема намеру да реагује и пронађе неко решење. Сада имају и нове чланове па су поред председника Лукића ту и Александар Антић, Владан Максић, Душан Мракић и Милан Јанковић. Питам се по којем су критеријуму изабрани и шта они заправо конкретно раде на томе да Звезда изађе из кризе и колапса у којем се налази већ годинама, каже верни Делија Миша.

(Правда)