Прочитај ми чланак

ДОЊИ СРЕМ – ВОЈВОДИНА 0 : 1

0

Стадион „Карађорђе“

 Гледалаца : 4000

 Судија : Светислав Марушић (Краљево)

 Стрелац : Бојовић (56 мин)

 Жути картон : Вукобрат (Доњи Срем) и Супић (Војводина)

 

Доњи Срем : Старчевић, Путинчанин, Josimov, Вукобрат, Пешић-Лакић, Јовановић (Петковић), Чордашић, Дамјановић (Јанковић), Тошић, Милутиновић (Јеличић)

 Војводина : Супић, Вулићевић, Настић (од 84 мин Бранковић), Јокић, Ђурић, Грин, Полетановић, Мореира (од 90 мин Радоја), Стевановић, Шкулетић (од 46 мин Бојовић), Абубакар

 

…“ЗРНО ПО ЗРНО …“ ПРВО МЕСТО

 Навијачи Војводине уживаће најмање две наредне седмице у погледу на табелу ЈСЛ. Разлог-„црвено –бели“ су после победе над екипом Доњег Срема запосели лидерску позицију са освојених 10 бодова.

До тријумфа над „бесним Сремцима“ Новосађани нису дошли ни мало лако, баш онако како је пре утакмице и упозоравао њихов учитељ Златомир Загорчић. Тим из Пећинаца представио се новосадској публици као једна od најорганизованијих екипа која је у последње време играла на „Карађорђу“. Одлично вођени искусном руком „старог фудбалског вука“ Богића Богићевића, играчи Доњег Срема нису у првих 45 минута дозволили да protivnik створи иоле озбиљнију шансу пред голом сигурног Старчевића. На другој страни (односи се нарочито на период од 30.-45. минута) опасно су у пар наврата запретили Супићу.

Издвојићемо, статистике ради, неколико момената који су обележили први период игре.

У 6. минуту Војводина је покушала ншто конкретније али било је то prilično конфузно па је одбрана Доњег Срема без велике муке отклонила опасност. Нешто опаснији био је шут (или центаршут) Мореире у 20. минуту којег је Старчевић избио у корнер.

Шест минута касније свој шут опробао је Сержињо Грин али је лопта завршила преко гола.

Можемо се потпуно сложити са закључком jednog шерета sa западне трибине : „Војводина треба да почне утакмицу од другог полувремена јер се не сећам када је нешто урадила у првом“. Човек је био 100 % у праву.

Како је почео други део игре, тако су и Новосађани „додали гас“. Сремци су се повукли чекајући евентуалну прилику из контре.

До одлучујућег 56. минута није било неких прилика али је Војводина показала озбиљност и жељу да што пре дође гола. Тада је севнула kontra играча плавим дресовима. Лопта је упућена Мореири који је непрописно заустављен на 18 метара по средини гола, а судија Марушич је досудио слободан ударац. Око лопте су се „мували“ Бојовић, Полетановић, Грин и Мореира. Када се, напокон „живи зид“ формирао, Милан Бојовић је снажно и прецизно упутио лопту која је поред скамењеног Старчевића погодила мрежу. Сјајан гол нападача Војводине за вођство од 0 : 1.

Предност гостију пренула је играче у белим дресовима и они су кренули много агресивније тражећи евентуалну шансу за изједначење. То им умало није и успело у 67. минуту када је, чини се Стефан Букорац, након одличне акције неколико играча свог тима imao отворен пут према голу. Шутирао је резонски, из прве, али је на његову жалост, за мало промашио циљ.

У противнападу Стевановић из трка прецизно и снажно шутира али Старчевић крајњим напором избија лопту у корнер. Неколико тренутака касније, Војводина у буквално 30 секунди, пропушта две назрелије прилике на утакмици. Прво је Мирослав Стевановић у трку „прегазио“ Јосимова, заврнуо у средину, а захуктали Бојовић шутирао тик поред стативе. Након корнера са десне стране, на 2-3 метра од гола нашао се Холанђанин Грин али се стекао утисак да га је лопта изненадила па је уместо у мрежу, послао поред гола.

Минут пре краја, Абубакар је након соло продора по левом боку ушао у казнени простор, гађао супротни, леви угао али његове „нишанске справе“ на овој утакмици нису биле добро наштимоване.

 

 ( ФК Војводина )