Прочитај ми чланак

Гробарски кутак 17.07.2012 г.

0

И Кецман напушта Партизан, Џејмс и Браун жеље
Душан Кецман је на излазним вратима Партизана. Један од најзаслужнијих играча за стварање и одржавање црно-беле доминације на домаћим теренима готово сигурно ће наставити каријеру у другој средини.

Као што је најавио по повратку у Хумску, Душко Вујошевић је одлучио да значајно подмлади тим, тако да прво није обновљена сарадња са Петром Божићем, а сада ће Партизан напустити и друга легенда клуба. Ипак, Кецманови нестварни кошеви и бриљантне партије заувек ће се памтити. Црно-бели дрес, такође, неће носити ни Рашко Катић.

Иначе, Елтон Браун је дефинитивно мета Партизана, што су потврдиле и информације да је клуб из Хумске послао и званичну понуду на адресу најбољег скакача и трећег стрелца турске лиге у прошлој сезони. Међутим, доскорашњи крилни центар Трабзона није једини на радару шампиона Србије.

Кошаркашком чаршијом бруји и име Шона Џејмса, Американца који је прошле сезоне играо против црно-белих у дресу Макабија. Ипак, како Израелци неће продужити сарадњу са сјајним блокером, у игру су се, осим Варезеа који се у једном тренутку помињао као сигуран нови клуб Џејмса, укључили и Алба и Бајерн.

 

Тренер Валете: Бабовић је као Андреа Пирло
Тренер Валете, Марк Милер, истакао је, пред меч другог кола квалификација за Лигу шампиона, да ће меч против нашег шампиона Партизана бити велики тест за његове пулене.

Шампион Малте је у првом колу избацио Луситанс из Андоре, остваривши рекордну победу у првом мечу (8:0), док су у реваншу славили са 1:0.

– Луситанс није приближно близу Партизану, стога знамо да ће меч са Србима бити веома тежак за нас. Ово ће бити велики тест за Валету. Већина наших играча игра и за репрезентацију, сви су свесни да је благослов то што играју против квалитетног тима као што је Партизан. Али, ми ћемо покушати да останемо у трци за треће коло уочи реванша у Србији. Неће бити лако, али ако останемо усредсређени и ако будемо искористили нашу снагу можемо доћи до изненађења – рекао је Милер за Тајмс.

Тренер Малтежана истакао је да је везни ред најјачи део црно-белих.

– Импресионирао ме је Стефан Бабовић. Он је тип играча као Андреа Пирло, контролише темпо екипе и одлично проиграва саиграче. Имају и два веома брза крила, а посебно се истиче Лазар Марковић. Али, као и сваки тим, и Партизан има мане и слабе тачке. На нама је да их искористимо наше шансе и наметнемо нашу игру – истакао је Милер.

Меч између Валете и Партизана игра се вечерас у 20,45.

 

Навијачима Партизана на Малти три пута скупље карте
Фудбалски клуб Валета са Малте одредио је за навијаче Партизана три пута веће цене улазница за меч другог кола квалификација за Лигу шампиона.

Уобичајена цена улазнице за утакмицу износи 15 евра, колико је потребно да издвоје домаћи навијачи, док ће присталице црно-белих морати да плате по 45 евра како би ушле на стадион Хибернијанса у Валети.

Партизан би на Малти требало да има подршку групе од око 50 навијача, од којих већина живи и ради на овом медитеранском острву.

Они су у току дана често били најгласнији туристи у овом делу острва и њихове песме подршке Партизану могле су да се чују и са друге стране залива.