Прочитај ми чланак

Зукорлић хоће на чело Републике Српске

0

dru-delegacija-iz-sandzaka-_620x0

Муфтија санџачки најавио могућу председничку кандидатуру у Републици Српској: Имам двојно држављанство, нема правних сметњи, још размишљам о политичком ангажману.

Муфтија санџачки Муамер Зукорлић изјавио је, гостујући на федералној телевизији БиХ, да му је више људи предлажило да се кандидује за председника Републике Српске и да још размишља да ли ће прихватити кандидатуру.

– Имам двојно држављанство БиХ и Србије, житељ сам Сребренице где сам гласао на изборима 2012. године, нема никаквих правних сметњи да се кандидујем за председника Републике Српске, још размишљам о овом евентуалном политичком ангажману – истакао је Зукорлић.

Он се већ опробао у политичким водама, прошле године кандидовао се за председника Србије. Освојио је нешто више од 54.000 гласова, или 1,38 одсто.

dru-zukorlicЗукорлић у немачком парлементу лобирао за аутономију Санџака

Током разговора, санџачка делегација представила је своју визију Санџака прекограничног еврорегиона

Током посете Немачкој, делегација коју је предводио муфтија санџачки Муамер Зукорлић разговарала је у Бундестагу са председником Спољнополитичког одбора задуженим за Југоисточну Европу Јосипом Јарутовићем и другим посланицима немачког парламента.

Током разговора, санџачка делегација представила је своју визију Санџака прекограничног еврорегиона, указујући на важност овог пројекта за стабилност и безбедност свих грађана Санџака.

Делегација је имала и друге значајне сусрете, а о успостављању муфтијства европског разговарала је и са Ејманом Мезјаком, представником Централног већа муслимана Немачке.

(Вечерње новости)