Прочитај ми чланак

Одрекли се 9. јануара? Додик: РС од сада Дан Републике обележава 15. фебруара!?!

0

Председник Републике Српске Милорад Додик саопштио је данас на заједничкој седници влада Србије и Републике Српске да ће Српска убудуће 15. фебруар обележавати као Дан Републике Српске, а да ће 9. јануар обележавати као Дан настанка Републике Српске.  

Заједно ћемо, поручио је, убудуће обележавати Дан државности Србије – 15. фебруар. Оцењујући Свесрпски сабор као форум свих грађана Србије и Српске, али и других народа који у њима живе, Додик је поручио да само државни и национални интерес нема алтернативу.

„Поносан сам што сам сарадник Вучића на овом питању на Декларацији, коју ћете ускоро добити, што је историјски документ који уједињујући рехабилитује српске националне интересе, јер само државни и национални интерес нема алтернативу“, поручио је Додик.

Рекао је да је припремљена Декларација, која ће бити достављена парламентима Србије и Српске на усвајање, заједнички напор за који ће ова генерација рећи: „Да, схватамо где смо, али савршено добро знамо где идемо.“

„Декларација је суштински национални документ, дала је одговоре на оно што није само тренутак већ и на догађаје у будућност и зато ћемо се потрудити да она буде власништво сваког човека“, поручио је Додик.