Прочитај ми чланак

Знамо ми ко си ти, сад ћемо да те убијемо: Посланик Јерковић описао детаље напада

0

Народног посланика Александра Јерковића вечерас је око 21 час на Кошутњаку напало више лица, а након прегледа у Ургентном центру и давања изјаве у полицији, обратио се видео поруком на Твитеру.

Његово обраћање путем видео снимка испред ПУ Чукарица објавио је посланик Демократске странке Срђан Миливојевић на свом Твитер налогу, где је и иницијално објављена вест о нападу.

„Ишао сам да трчим у Кошутњаку, уобичајено трим стазом кроз Пионирски град. Пресрело ме је лице које је, као што сте вероватно већ видели на снимку, рекло да немам право туда да се крећем, на шта сам ја реаговао у стилу у ком иначе реагујем када су такве појаве у питању“, описао је народни посланик ситуацију која је претходила целом нападу.

Потом, како је објаснио, то лице је насрнуло на њега.

„Позвало је некога и у року од буквално десет секунди створило се неких седам, до десет, младића који су ме оборили на земљу, шутирали ногама, ударали рукама“, наводи Јерковић.

Он је објаснио да је потом добио ударац у пределу врата, као и у пределу ноге „тупим предметом“, како је рекао у питању је „нека штангла или палица“, али није сигуран да ли је била у питању дрвена или метална.

„Представио сам се. Рекао сам им, да извинете, шта ће да им се деси, да сам народни посланик. Они су рекли: ‘Да, знамо ми ко си ти. Сад ћемо да те убијемо.’“, објашњава Јерковић.

Како је истакао, већи део удараца „примио“ је ранац који је носио.

„Некако сам успео да побегнем ка ресторану ‘Деветка’. Појурили су ме, ишли су за мном и викали: ‘Убићемо те’. У том тренутку сам звао и полицију, тако да се на снимку где ја разговарам са полицијским службеником чује и та њихова вика и дрека“, описао је народни посланик.

Он је истакао да чека да види реакцију тужилаштва, али и напоменуо да су тројица приведена, док за осталих седам нападача нема информације.

„Хвала вам свима који сте бринули за моје здравље и за мој живот“, захвалио се Јерковић.