Прочитај ми чланак

Жељка Цвијановић мандатар за састав нове владе РС

0

Мандатар за састав нове владе РС биће досадашња министарка за економске односе и регионaлну сарадњу Жељка Цвијановић, сазнаје РТС.

 

Како Радио-телевизија Србије сазнаје, Жељка Цвијановић биће мандатар за састав нове владе Републике Српске. Скупштина РС данас је прихватила оставку владе Александра Џомбића.

Цвијановићева је у Џомбићевом кабинету била министарка за економске односе и регионaлну сарадњу.

Рођена је 1967. године у Теслићу, где стекла основно и средње образовање. Студирала је на Филозофском факултету у Сарајеву, и на Филозофском и Правном факултету у Бања Луци. Постдипломске студије у области дипломатско-конзуларног права завршила је на Правном факултету.

Радила је као наставник и професор енглеског језика, као виши преводилац, а потом и асистент у Мисији Европске уније у БиХ, као саветник председника Владе за европске интеграције и сарадњу са међународним организацијама.

Обављала је и послове шефа Кабинета председника Владе Републике Српске и руководила Јединицом за координацију и европске интеграције.

У претходном скупштинском мандату била је и чланица из реда стручњака Одбора за европске интеграције и регионалну сарадњу Народне скупштине Републике Српске.

Удата је и мајка двоје деце.

(РТС)