Прочитај ми чланак

ЗАВРШЕНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА СНС: Вучић најавио изборе у јуну или за годину дана

0

- Избори ће бити или у јуну или на пролеће следеће године - рекао је Председник Србије.

Седница Председништва Српске напредне странке којој је присуствовао и Председник странке (требало би и свих Срба) Александар Вучић завршена је данас.

– Знају они да их народ неће и да неће имати подршку народа. Жури им се због интереса неколико тајкуна, зато и не бирају средства. Видели су да у државној каси поново има новца – поручио је опет опозицији Вучић. – Једногласнмо смо одлучили да са фашистом Обрадовићем и тајкуном Ђиласом нема разговора! Фашизам у Србији нећемо никада дозволити. Молим људе да обрате пажњу… Клоните се насиља. Не може се власт освојити са тестерама. Рекао сам члановимна председништва да позиција СНС мора да буде најодговорнија. Ми као странка не смемо да прихватимо начин комуникације коју пропагира фашиста Бошко Обрадовић (на Јуткиун и Симоновићев начин „комуникације“ није имао примедби) . Знам колико се људи секира због насиља које су спороводили Бошко и остали…

Након традиционалних увреда на рачун опозиције, Председник свих Срба се осврнуо и на СНС кампању Будућност Србије.

– Наша жеља је да кроз кампању Будућност Србије покажемо шта смо урадили за ову земљу. Економијом смо најзадовољнији, успели смо да изведемо тешке и велике реформе. Захвалан сам Влади Србије. Имао сам примедбе на неке министре који нису били довољно агилни. Неки од министара су се стопили са фотељама.  Прошлу годину смо завршили са стопом раста од 4,4 одсто. Смањили смо и јавни дуг. У јуну ће ЕУ да прави пресек свих на Балкану. Мораће да се убрзају реформе у правосуђу у домену владавине права. Говорио сам и о ситуацији у региону, сагласили смо се да наша политика не сме да буде политика свађе и сукоба већ политика прећуткивања, боље чувати мир него улазити у сукобе.

Везано за Косово и Метохију, Вучић је изјавио:

– Најдуже смо причали о Косову. Интересује нас Косово и оно је једно од најважнијих питања. Од пресудног значаја је безбедност наших људи на Косову, српска држава неће оставити свој народ на цедилу.

Председник свих грађана Србије је најавио и унутарстраначке изборе у СНС:

– Од првог септембра крећу унутарстраначки избори у СНС. Биће завршени до краја године. Као председник СНС, захвалан сам што је дошла председница Владе Србије Ана Брнабић. Разговарали смо о неколико важних тема.