Прочитај ми чланак

Завршен састанак Дачић -Тачи, на помолу договор о струји и телекомуникацијама

0

Dacic Taci Eston123

(Танјуг)
Трилатерални састанак високе представнице ЕУ Кетрин Ештон и премијера Ивице Дачића и Хашима Тачија окончан после 19 часова. Пре тог сусрета, Ештонова имала одвојене сусрете са Дачићем и Тачијем.

19.25 – Завршен састанак у Бриселу. Тачи изјавио да је постигнут суштински, али не и комплетан, напредак о струји и телекомуникацијама.

Како је рекао, преостали нерешени детаљи биће предмет разговора Ештонове са званичницима у Београду и Приштини, сутра и прекосутра.

Тачи није желео новинарима да каже о чему је реч, само је напоменуо да су у питању технички детаљи. 

Висока представница ЕУ Кетрин Ештон изјавила је да су нацрти решења за питања телекомуникација и енергетике готово финализирани а да ће разговори о томе бити настављени током њене предстојеће посете Београду и Приштини.

„Од суштинског значаја је да се рад на примени бриселског споразума настави у предстојећим недељама и месецима, како што је предвиђено Планом имплементације. Задовољна сам што су оба премијера потврдила посвећеност том циљу”, наводи се у саопштењу Ешонове издатом после састанка.

Ештонова је данас имала прво билатералне састанке са премијерима, а потом је одржан тројни састанак.

На дневном реду 13. рунде дијалога била су сва питања везана за имплементацију бриселског споразума, укључујући струју, телекомуникације и остале ставке око којих на техничком нивоу досад није постигнут договор, али и закон о амнестији.

Премијер Србије Ивица Дачић састао се са високом представницом ЕУ Кетрин Ештон. Тема разговора примена бриселског споразума. Ештонова ће потом разговарати са „косовским премијером“ Хашимом Тачијем, након чега следи тројни састанак.