Прочитај ми чланак

ЗАМАЈАВАО НАРОД У СЕЧЊУ Тврдио пазар да би га ставили у НИС, па прелетео у СНС

0

Како Директно.рс сазнаје, тзв. независном кандидату на изборима за Савете месних заједница у општини Сечањ, Небојши Оберкнежеву, понуђено је место у НИС-у, у замену за прелазак у редове СНС, што је он, наравно, прихватио.

Ради се, иначе, о бившем члану Српске напредне странке, који је дошао у сукоб са Шешељем и централом СРС, због марионетске улоге ове странке у политици Александра Вучића.

Оберкнежев је пружао подршку свом страначком колеги Данијелу Радићу, покрајинском посланику СРС, који је у медијима отворено наступао говорећи о криминалним активностима Горана Кнежевића, високог функционера СНС из Зрењанина.

Војислав Шешељ је на позив Кнежевића интервенисао и спречио кандидовање листе СРС на прошлогодишњим локалним изборима чији је носилац листе био управо Радић.

Оберкнежев је након свега тога понудио оставку Војиславу Шешељу, који га је убеђивао да то не ради, тврдећи да је Радић луд и да жели публицитет преко скандала.

Све то је утицало да се Оберкнежев на изборима за Савете месних заједница у Сечњу, 9. маја, кандидује као независни кандидат у МЗ Бока.

– Изборни дан 9. маја је био као у ратном стању, довожени су људи на биралишта, стигао је аутобус из Кикинде са неким девојкама које су радиле у кол центру, па су грађани позивани телефоном да гласају, свашта је рађено како би што мање опозиционих кандидата било на коначној листи. Када смо видели прелиминарне резултате ми смо одмах реаговали, уложили приговор и када је дошло до новог пребројавања гласова утврђено је да су изостављени независни кандидати који су освојили више гласова од неких који су осванули на листи. На крају је свих шест наших кандидата прошло а владајућа СНС је изгубила већину у Боки. Први пут се у нашој месној заједници гласање одвијало страначки, то никада раније није било тако, зато је ово велика победа јер у изборној ноћи нисмо имали већину а већ сутрадан, након жалбе, смо добили већину – објашњавао је Оберкнежев како је протекао изборни дан.

Упркос свим притисцима, независни кандидати су победили у четири МЗ, што је Вучић схватио као катастрофу епских размера и одмах послао Дамира Зобеницу да интервенише и врши притисак на независне кандидате да пређу у редове владајуће странке.

Као резултат таквих активности Зобенице, дошло је до преласка Оберкнежева у редове СНС, за шта је, како смо горе навели, добио место у Нафтној индустрији Србији.

Оберкнежев је изашао на конференцији за медије коју је одржао Зобеница, истакавши како бунт који су исказали грађани Сечња на изборима 9. маја није против државе и Вучића.