Прочитај ми чланак

За аферу прислушкивање оптужиће Дијану Хркаловић?!

0

За прислушкивање председника државе биће оптужена Дијана Хркаловић. То ће бити епилог најновије афере која сведочи о обрачунима у напредњачким редовима.

Небојша Стефановић је признао да је неко из МУП-а прислушкивао председника државе. Поставља се питање одакле њему та информација сада када више није министар полиције него је министар одбране?! Ко му је сад то дојавио? А ако није сазнао сада, већ је то знао док је био министар полиције, зашто није обавестио председника и друге надлежне органе?

FOTO: Printscreen

Оно што је из његове изјаве јасно је да он са прислушкивањем није имао никакве везе. А пошто није он, онда је одговорност на особи која је била „министар уместо министра“ – Дијани Хркаловић.

Оно што су Вучић и екипа креирајући ову аферу превидели је једно просто питање: „Ако је Хркаловићкина екипа снимала председника државе, онда није тешко замислити шта ради хиљадама људи у Србији који су противници режима“.

Да подсетимо, афера прислушкивање датира од краја 2020. године, када је Вучић гостујући на омиљеној му телевизији Пинк, „ексклузивно“ говорио о томе да су његови разговори прислушкивани.

– За то да сам прислушкиван имам доказе. Имам сопствене снимљене разговоре јер су неки мислили да то могу да избришу, да сакрију. Али, немојте да сметнете с ума да када имате овакву подршку народа, постоји велики број људи који хоће часно и професионално да раде свој посао и на такве ствари неће да пристају. Мета је само једна, то је Александар Вучић и сви они који се дрзну да му јавно пруже подршку – рекао је Вучић приликом гостовања код Сарапе уз нагласак да од 2014. траје кампања у којој се од његове прави копија са породицом Слободана Милошевића?!

Након тога су у медије излазили Вучићеви послушници (читај Александар Вулин), који су тврдили да је председник Србије говорио истину када је истакао да га је неко прислушкивао, а да је „на полицији да све то потврди“.

А онда, јуче се Вучић поново огласио на ову тему, поновивши да има у поседу прислушкиване разговоре.

– У свом поседу имам део својих прислушкиваних разговора, ако мислите да треба да постоји већи доказ, реците који је то доказ. Ја чувам те разговоре и никад их нећу дати јер нећу да рушим своју државу. Нама та прича уопште није потребна али то говори да нису сви заслужили значку коју имају. Надлежни ће то да испитају али ми имамо толико безбедносних изазова да ми то није неки велики проблем – казао је Вучић.

Стефановић: Неко је злоупотребио овлашћења, одговараће

О афери прислушкивање јуче је свој суд дао и Небојша Стефановић, бивши министар унутрашњих послова, а сада министар одбране. Он је нагласио да су „прекорачена овлашћења када је прислушкиван Вучић“, те да ће бити откривени.

– Очигледно је да је постојао један део људи који су злоупотребили своја овлашц́ења и своје функције. Важно је да они буду откривени, да се све те чињенице открију и да држава стави тачку на овај случај и покаже да је јача од било кога. Апсолутно је недопустиво прислушкивање не само председника него било кога за кога не постоји судски налог, и наравно да је недопустиво да један број људи који раде у службама безбедности на такав начин огреши о своју функцију . Наравно, на крају ц́е суд дати своје коначно мишљење, али тужилаштво је то које води истрагу и које ц́е нам рец́и шта се у ствари дешавало, ко је у томе учествовао, и да људи који су у томе учествовали буду кажњени – рекао је Стефановић.