Прочитај ми чланак

Вулине, расправљао си се са Захаровом, спремаш с Вучићем санкције Русији

0

Председник покрета Ослобођење Млађан Ђорђевић изјавио је данас да тај покрет неће спречавати изборни процес упркос томе што изборе сматра нелегитимним и нелегалним и позвао министра унутрашњих послова Александра Вулина да не фабрикује лажне вести.

„Тачно је да смо разматрали акте грађанске непослушности и тачно је да намештене изборе које организује мафија у једном недемократском окружењу сматрамо нелегитимним“, рекао је Ђорђевић, у писаној изјави, поводом Вулинове изјаве да неке странке и страни фактори намеравају да спрече изборе.

Како је Ђорђевић подсетио, покрет је „узевши у обзир жељу већине опозиције и грађана да изадју на изборе, као и комплексну међународну ситуацију, одлучио да се не меша у изборни процес и да је ту одлуку је још раније обелоданио“.

Ђорђевић је рекао да би Вулину било боље да ангажује Министарство унутрашњих послова и Безбедносно информативну агенцију да „реше бујање криминала у земљи, а не да злоупотребљава службе безбедности за шпијунирање опозиције и фабриковање лажних афера“.

Посебно је критиковао Вулинову изјаву о страном фактору сматрајући да режим овакве оптужбе „поново користи за дискредитацију Руске Федерације у српској јавности“.

„Подсетићу да су Вучићеви таблоиди још за протесте након избора 2020. оптуживали Русију. Вулин се тада јавно расправљао са функционерком Кремља Маријом Захаровом“, рекао је Ђорђевић.

Он је навео да власт „лаже и обмањују српске гласаче, представљајући се као велики русофил, а већ спремају санкције Москви после избора“, напомињући да је „Вулинова изјава само део тог плана“.