Прочитај ми чланак

Вулин: Не очекујем место у новој влади, бавићу се писањем и новинарством

0

БЕОГРАД - Председник Александар Вучић је под великим притиском своје партије и коалиционих партнера у формирању нове владе, каже председник Покрета социјалиста Александар Вулин и додаје да странка коју он води не тражи ни једно министарско место и да он не очекује да буде у новој влади.

„Председник Вучић нека намири СНС, која је добила највише гласова, остале коалиционе партнере, а Покрет социјалиста не мора да има ниједног министра у влади. Ја не морам да будем министар у влади, нема потребе, мењају се времена, мења се политика, долазе други људи, спољно политички приоритети“, рекао је Вулин за ТВ Пинк.

Он је нагласио да се захваљујући поверењу Вучића „борио за Косово и Метохију, правио Закон о раду, чувао Србију од мигрантске кризе, био министар одбране“.

„Министар одбране, то је највиши степен који можете да добијете у политици. После тога не морам да будем ништа, никада више да се бавим политиком“, рекао је он и додао да ће се бавити писањем, новинарством.

Вулин је навео да народ очекује промену те да, што се њега тиче, промене могу да почну од њега.

„Не вршим притисак на председника Вучића. Да будемо поштени, нисам ја добио изборе већ Вучић. Онај ко је добио изборе има право да одлучује ко ће да буде ту, како ће нова влада да изгледа“, рекао је он.

Како каже, Покрет социјалиста има три посланика у Скупштини Србије, биће део владајуће коалиције и увек ће гласати за све предлоге председника Вучића.