Прочитај ми чланак

Вулин хвата Мишка: Фантоми опевали борбу против мафије (ВИДЕО)

0

Покрет уједињених фантома (ПУФ) објавио је данас нови музички спот за песму "Вулин хвата Мишка", коју су посвестили борби против криминала.

Фантоми су на сатиричан начин обрадили описали борбу власти против мафије и громогласне најаве коначних обрачуна државе с криминалним клановима. Речи песме снимљени су на мелодију хита осамдесетих “Џули” с којом је Данијел Поповић наступио на Евровизији.

Foto: Printscreen

“Најава почетка рата против мафије за ПУФ представља још једну “представу” и још једну епизоду из старе, напредне серије која је започела своје емитовање још 2012. године. Одлучна борбе против мафије у Србији делује озбиљна таман толико колико је озбиљан и начин на који је та борба и обнародована. Нема успешне борбе против организованог криминала ако паралелно не постоји борба против корупције и ако не постоји систем и институције које су слободне и независне да се обрачунају са организованим криминалом”, кажу из ПУФ.

Подсетимо, председник Србије рат мафији објавио је 2013, 2014, 2016, 2019. и пре месец дана – 19. октобра 2020. године. Испоставило се да се тај обрачун догађа само у његовим говорима пред камерама, а у пракси организовани криминал заправо цвета. Поставља се питање, шта је држава до сада радила и зашто тај дуго најављивани рат са мафијом није завршен до сада, с обзиром на то да председник руководи свим надлежним институцијама и да се пита за све. О ономе што је ПУФ на шаљив начин обрадио говорили су раније озбиљни ауторитети из области права и криминологије. Добривоје Радовановић каже да немамо независну полицију и тужилаштво, па мафија не може да буде уништена, а директор Центра за превенцију криминалитета Душан Давидовић каже да Вучићу не успева да уништи мафију јер су сви повезани.

“Није му успело јер је реч о организованом криминалу који је повезан са врхом власти. Ваљда ће се наћи неки министар који ће да уђе у ткиво власти и открије на које начине је ко са ким повезан, ко ради са којим криминалним кланом. И његов “мали” из Београда је то најављивао. Мафија шета Београдом, појавио се страх од криминала што је карактеристично за слаба друштва”, изјавио је раније Давидовић за Нова.рс.