Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ У СТРАЗБУРУ: Бринемо се, избеглице су терет за Немачку

0
Фото: Заран Жестић

Фото: Заран Жестић

ПРЕМИЈЕР Србије Александар Вучић изјавио је данас у Стразбуру да су избеглице највећи терет за Немачку и друге европске земље јер ће оне морати да се старају о њима годинама и деценијама, док је обавеза Србије и земаља у региону да се старају о њима само три дана.

„Већина тих људи који одлазе у Немачку прошли су кроз Србију, била им је пружена хуманитарна и медицинска помоћ и они се нису бојали да се региструју код нас. Дакле, наш приступ овом проблему је другачији од хрватског и мађарског, показали смо солидарност и толерантност у третирању избеглица“, изјавио је Вучић после састанка с председницом Парламентарне скупштине Савета Европе Ан Брасер.

Вучић је изразио задовољство због своје прве посете Савету Европе и због тога што је ова институција, како је истакао, увек промптно реаговала када је то Србији било потребно и због чињенице да су добро упознати са ситуацијом на Западном Балкану.

Председница ПС СЕ Ан Брасер похвалила је српског премијера због хуманог приступа који Србија показује приликом третирања избеглица које пролазе преко њене територије, као и због великог труда да се одржи позитиван дијалог са земљама суседима.

„Ценим труд Србије да се одржи позитиван дијалог, само тако се могу решити проблеми са земљама суседима. Надам се да ћемо се следећи пут сви заједно срести у Сарајеву и разговарати о још бољем унапређивању односа“, изјавила је председница ПС СЕ после састанка са српским премијером.

Премијер Србије у прву посету Савету Европе дошао је на позив председнице ПС СЕ Ан Брасер. Вучић ће се данас обратити посланицима 47 земаља чланица СЕ и одговарати на посланичка питања.

На заседању ПС СЕ учествује и српска парламентарна делегација предвођена посланицом Александром Ђуровић.

Бета