Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СТИГАО У БРИСЕЛ, наредио прекид комуникација са Кфором и албанским …

0

У седишту Европске службе за спољне послове у Бриселу почео је састанак председника Србије Александар Вучића и шефице европске дипломатије Федерике Могерини.

Према агенди, у коју је Тањуг имао увид, после састанка председника Вучића и Могерини требало би да уследи трилатерални сусрет, уз учешће и косовског председника Хашима Тачија. То засад није сигурно, а планом је био предвиђен и радни ручак.

foto: flickr

Председник Србије Александар Вучић наредио је војсци, а затим затражио од полиције и БИА, да прекину сваку комуникацију са косовском полицијом, Кфором.

Председник Србије стигао је на стастанак са Федериком Могерини, јавља репортер Прве који је на лицу места.

Такође је наредио да се прекине свака комуникација и са било којим албанским и међународним представницима који делују на територији АП Косово, а поводом његове посете, сазнаје Тањуг.

Председник Вучић ће тек вечерас донети одлуку о могућем одласку на Косово и Метохију, а према Тањуговим сазнањима, међу његовим најближим сарадницима влада потпуна подељеност по питању одласка у српску покрајину.

Посета председника Србије, раније најављена за суботу и недељу, изненада је доведена у питање након информација да Приштина намерава да га спречи да посети Газиводе.

Председник косовске скупштине Кадри Весељи изјавио је да може да се догоди да председнику Србије буде забрањен улазак на Косово.

„Не знам да ли Вучић долази на Косово, дали смо му дозволу, али деструкцијом стабилности Косова она се доводи у питање. Други разлог, нема због чега да иде на Газиводе и не зна се да ли долази“, рекао је Весељи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!