Прочитај ми чланак

Вучић: Пред Србијом много важнија питања од промене власти у Београду

0

БЕОГРАД – Промена власти у Београду биће једна од теме вечерашње седнице Главног одбора СНС, изјавио је лидер напредњака и први потпредседник владе Александар Вучић.

Према његовим речима, сигурно је да вечерас неће бити коначног одговора на то питање и да очекује да ће се на наредним седницама Главног одбора знати више о прекомпоновању власти у Београду.

 

На питање да ли је са партнерима на републичком нивоу, пре свега СПС и ПУПС разговарао о прекомпоновању власти у Београду, Вучић је рекао:

„Зар мислите да бих био неозбиљан да на телевизији јавно кажем да знам ко би имао већину.”

Упитан да ли ће се на ГО разговарати о потенцијалним опцијама за Београд он је истакао да хоће, али да се не ради о „питању отимања, узимања, прекомпоновања или спасавања већ о ширем политичком контексту”.

„Много важнија питања налазе се пред земљом”, рекао је Вучић новинарима уочи седнице ГО.

Он је додао и да ће теме седнице ГО бити актуелна политичка питања, борба против корупције, Косово и Метохија, стање у земљи, али и унутарстраначка питања.

Лидер напредњака је најавио да ће састав Председништва СНС бити подмлађено новим члановима међу којима је поменуо министра правде Николу Селаковића, саветника председника Србије Марка Ђурића, посланицу СНС Јадранку Јоксимовић…

Вучић је рекао да ће наредна седница ГО бити 20. децембар, на којој ће бити разматрана промена статута.

Седници ГО присуствује председница Народне партије Маја Гојковић.

(Танјуг)