Прочитај ми чланак

Вучић после састанка с Јункером: Србија жели у ЕУ, али и добре односе с другима

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је, после састанка са председником Европске комисије Жаном Клодом Јункером, да Србија жели чланство у Европској унији, али да ће уз европски пут градити добре односе и са другима.

Вучић је новинарима у Бриселу рекао да је Србија суверена земља и тако ће се понашати.

© Танјуг/ ЕТИЕННЕ АНСОТТЕ

Бићемо на европском путу, али никоме није јасно шта ће се збивати у ЕУ, рекао је Вучић и подсетио да је албанском и премијеру Северне Македоније рекао уочи Савета ЕУ шта ће се догађати и да би они требало да сарађују мимо тога шта ће одлучивати у Бриселу.

Према речима Вучића, Јункер и европски комесар Јоханес Хан су увек показивали велико поштовање према Србији.

Очекујте рационалан приступ ЕУ и европским интеграцијама, али не неки страховити ентузијазам и огромну енергију, поручио је Вучић.

Србија жели чланство у ЕУ, додао је он и на питање о предлогу Француске о партнерству, али не и приступању, подсетио да је са председником те земље Емануелом Макроном у Београду разговарао неколико сати.

Верујем да Макрон Србији жели најбоље, воли Србију и уверен сам да ће се потрудити да пронађе оно што је за нашу земљу најбоље, додао је Вучић.

На питање о паљењу књиге заменика градоначелника Горана Весића, он је рекао да се запрепастио када је чуо двојицу људи, до чијег мишљења му је стало, да су повервали у лажи да је то урадио неко из власти.

Надлежни органи имају сва имена, четири од четири, рекао је Вучић и додао да је на тужилаштву да одлучи да ли ће покретати поступак.

Волим књиге, живим за то да читам и не разумем неке који иду са задатком да их спаљују, рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће за месец дана ићи у Иран, коме је захвалио на томе што су Славици Бурмазовић данас вратили троје деце.

Идем да се захвалим нашим иранским пријатељима и да видим да ли има могућности за нове уговоре. Ми смо независна, суверена земља и ни од кога да тражимо дозволу за били шта, рекао је Вучић.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!