Прочитај ми чланак

Вучић поклопио Кона: Држава Србија није крила број умрлих

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да ће Србија урадити комплетну ревизују података о броју умрлих од ковид-19 и поручио да држава ништа није крила.

“Србија ће урадити комплетну ревизију за сваку смрт, за сваког човека, да видимо како то изгледа. А то ће да раде клиничари”, поручио је Вучић приликом обиласка радова на изградњи Војног комплекса “Земун економија” на Батајницком друму и додао да не мисли да ће ту бити много великих разлика.

Он је рекао да држава ништа није крила и да ће транспарентно радити и у будућности.

Вучић је навео да ће Србија увести вакцине када буде сигурна у њихов квалитет, као и да ће бити наручена из земље за које домаће агенције и лекари буду рекли.

“Ако буде више добрих вакцина, добићете више добрих вакцина, ако буде једна једну. Те вакцине су скупе, оне се по дози крећу између 20 и 27 евра”, рекао је Вучић и додао да су то две дозе, те да ће држава по човеку платити између 2.000 до 3.000 динара.

Говорећи о неслагању података о броју преминулих од корона вируса, Вучић је рекао: “Поносан сам на све лекаре, нико од нас није слагао ниједну једину реч. Чуо сам се са људима из Батута, они кажу да имају мање умрлих”.