Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОПЕТ УХВАЧЕН У ЛАЖИ? Гласао за СНС иако га нема у бирачком списку!

0

Сретан Бранковић изјавио је у Београду да је он тај гласач за кога опозиција тврди да је гласао у својој 144 години.

Срeтaн Брaнкoвић je чoвeк зa кojeг oпoзициja тврди дa je "фaнтoмски бирaч" oд 144 гoдинe, a кojи кaкo je рaниje пoтврдиo прeмиjeр Aлeксaндaр Вучић имa 44 гoдинe. Фoтo:  Танјуг - Тања Валич>

Срeтaн Брaнкoвић je чoвeк зa кojeг oпoзициja тврди дa je „фaнтoмски бирaч“ oд 144 гoдинe, a кojи кaкo je рaниje пoтврдиo прeмиjeр Aлeксaндaр Вучић имa 44 гoдинe. Фoтo: Танјуг – Тања Валич>

Он је новинарима показао лична документа и рекао да не зна како је дошло до грешке у подацима у његовом матичном броју уписаном у бирачки списак.

“Претпостављам да су заменили бројеве и уместо деветке убацили су осмицу и ту је испала, вероватно, нека грешка“, рекао је Бранковић Тањугу.

‘Ја сам Сретан Бранковић, фантомски бирач, који има 144 године… Шалим се, ја сам Сретан Бранковић који има 44 године, рођен сам 1. августа 1972. године, у селу Грча у општини Витина на Косову и Метохији“, рекао је он.

Додао је да има оца, мајку, жену и троје деце, брата.

У бирачком списку, каже, може да се види да “имам оца Радомира, брата Драгана и мајку Благицу да су живи и здрави и да су и они гласали“.

Наводи и да његова супруга Јасмина није могла да гласа јер је била грешка са матичним бројем који је имао 14 цифара.

“У мом селу би било још бирача да није било грешака. Људи су се враћали, нису гласали због грешака на бирачким списковима“, рекао је Бранковић.

Он је додао да би тако било више од 100 гласача који би гласали за Aлександра Вучића.

“Причао сам са пуно људи из мог краја и околних села и били су за њега“, рекао је он.

Бранковић, који је у Београд дошао са функционером СНС Марком Ђурићем, истакао је да се бави пољопривредом, а да је држава Србија главни ослонац људима који живе на простору Косова и Метохије, те да без ње не би могли да опстану на Косову и Метохији.

Лидер СНС Aлександар Вучић раније је изјавио да се човек за којег опозиција тврди да је „фантомски бирач“ од 144 године зове Сретан Бранковић и да има 44 године.

Иначе, према важећем Закону о избору народних посланика бирач не би требало да може да гласа уколико не може да личном картом или другом исправом докаже свој идентитет (чл. 68, ст. 1 и 2)

maticni broj biracki registar
НЕМA ГA У БИРAЧКОМ СПИСКУ

Сретан Бранковић изјавио је у Београду да је он тај гласач за кога опозиција тврди да је гласао у својој 144 години.

biracki registarМеђутим када је твитераш пробао да га нађе у бирачком списку, користећи његов ЈМБГ – добио је повратну информацију да нема података за тај ЈМБГ!

Проверили смо и сами у бирачком списку и добили исту повратну информацију. ЈМБГ се видео на снимцима доступним јавности.

biracki registar2

О чему је реч? Нова Вучићева напредњачка подвала!?